Andørja

Andørja Havfiskesenter

Päivitys 2.6.2023 - Viimeinkin Andørja Havfiskesenterin varausohjelma 2024 avautui. Joten jos Andørja 2024 kalareissu kiinnostaa, niin eikun varausviestejä tänne päin ja laitetaan varaukseen... :)

Päivitys 28.5.2023 - Engenesin satamaremontti alkaa olemaan loppusuoralla, mutta tälle vuodelle 2023 ei varauksia kuitenkaan voi Andørjalle tehdä. Kausi 2024 pitäisi olla jo normaali, mutta varausohjelma sille vuodelle ei ole vielä auennut. Palaan asiaan kunhan Andørja varauksia kaudelle 2024 voi alkaa jälleen tekemään.JÄRJESTÄJÄ:

Andørja Havfiskesenter

Midnattsol AS

Abdørjaveien 1692

9455 Engenes

Norge

Varaukset ja tiedustelut Nordic Fishing.


SIJAINTI


Andørjan saari sijaitsee Pohjois-Norjassa Narvikista linnuntietä noin 50km pohjoiseen, aivan Lofoottien saariryhmän "olkapäällä". Andørjaa sanotaan Pohjois-Euroopan vuoristoisimmaksi saareksi, usean huipun kohotessa yli kilometrin korkeuteen. Korkein huippu on Langlitinden 1276m merenpinnan yläpuolella. Vuorten kätköistä löytyy myös useita ikijäätiköitä. Andørjan saari veneellä ympäri ajaen matkaa tulee noin 50km. Andørjan luoteiskärjessä on Engenes niminen noin 300 asukkaan kylä, josta löytyy oivallinen tukikohta Norjan merikalastusta harrastavalle matkailukalastajalle, oivallinen niin kalastuksen, majoituksen kuin veneidenkin suhteen

Helsingistä Engenesiin autolla matkaa tulee noin 1400km Ruotsin-lapin läpi ajellessa. Nopein reitti Helsingistä Andørjalle taitanee olla E75-tietä pitkin Tornioon ja sieltä Ruotsin puolelle. Haaparannasta kannattaa jatkaa tietä E10 Kiirunaan, josta sama tie vie Norjan rajalle ja Narvikin lähistölle. Toinen hyvä vaihtoehto on ajaa Pellon kautta Kiirunaan ja loppu samaa tietä kuin ensimmäisessä reitissä.

Kiirunasta eteenpäin pitkin Tornio-järven rantaa Jäämerelle on todella kaunis reitti maisemiensa puolesta.

Torniojärvi
Torniojärvi

.

Andørjan-saarelle saavutaan ylittämällä Mjøsundetin salmi korkeaa siltaa pitkin. Mjøsundetin sillalta on Engenesiin matkaa vielä noin 30km ja  tie sinne vie pitkin Andørjan-saaren etelä- ja länsisivua pienten kylien läpi pitkin vuoren rinteitä kiemurrellen. Helsinki-Engenes välillä ei tarvitse käyttää minkäänlaista maksullista lauttaa, siltaa tai tunnelia. Myös lentäen paikalle on mahdollista mennä, tosin joutuu lentämään Oslon kautta. Oslosta on lennettävä joko Bardufossiin tai Harstadiin. Halvin ja lyhin reitti Engenesiin on Bardufossista, ajoaikaa sieltä Engenesiin tulee noin 1½h per sivu.

Andørjan saarelle johtava silta
Andørjan saarelle johtava silta

YLEISTÄ INFOA

Engenesin kylän keskustassa matkailukalastajien majoitukseen on tarjolla Andørja Havfiskesenterin (rv. 2003) rakennuksessa viisi samankokoista noin 70m² huoneistoa. Yksi huoneisto max. kuudelle hengelle. Havfiskesenter sijaitsee kylän keskustassa heti sataman vieressä. Huoneistojen parvekkeilta on hyvä tarkistaa satamaan palaavien kalastajien saaliit. Näiden lisäksi Engenesin kaupan vieressä on Overnattingin talo, jossa on kaksi erillistä huoneistoa.

Andørja Havfiskesenterin asiakkaiden käytössä on kahdeksan Kværnø 19ft alumiinivenettä. Veneiden pituus on 5,7m ja ne on varustettu 60hv Yamahan nelitahtikoneilla ja karttaplotteri-luotaimilla + alueen kartoilla

Havfiskesenterin vieressä on erillinen kalankäsittelymökki, jossa on kaakeloidut seinät ja lattia ja juokseva makea vesi. Perkauspöytinä mökissä on muoviset pöytätasot, jotka seisovat ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla rungoilla. Kalankäsittelymökin viereen on rakennettu kelluva laituri, jolta kalansaaliit saa kannettua suoraan kalankäsittelymökkiin.

Kalankäsittelymökin vieressä, Havfiskesenterin alakerroksessa on erillinen pakastushuone kalansaaliiden pakastamiseen. Huoneessa on kalojen pakastaminen mahdollista vaikka suoraan omiin kylmälaukkuihin, jolloin kalapussit on helppo pakata mahdollisimman vähän tilaa vieviksi kylmälaukkuihin/laatikoihin. Jokaisessa Havfiskesenterin ja Overnattingin huoneistossa on myös pieni pakastinosa jääkaapin yhteydessä.


MAJOITUS

HAVFISKESENTERIN HUONEISTOT

Andørja Havfiskesenterin tiloissa on siis viisi samankokoista noin 70m² huoneistoa, huoneistot on kuudelle hengelle. Jokaisessa huoneistossa on kaksi makuuhuonetta, joissa molemmissa on kolme sänkyä. Huoneistot sijaitsevat Havfiskesenterin toisessa kerroksessa ja parvekkeet ovat suoraan merelle ja satamaan päin (heti sataman yläpuolella). Havfiskesenterin huoneistoissa ja tiloissa ja Overnattingin talossa on tupakointi kielletty.

Huoneistoissa on WC- ja suihkutilat, oleskeluhuone, jossa on ruokailukalusteet, sohvanurkkaus ja TV. Keittiö on varustettu mm. astianpesukoneella, mikrolla, kahvinkeittimellä, jää- pakastinkaapilla ja perusvälineistöllä ruuanvalmistukseen sekä astiastolla. Langaton internet-yhteys (wlan) toimii Havfiske-senterin tiloissa.

Huoneistoilta on veneiden satamapaikalle (sijaitsevat sataman vastakkaisella puolella) matkaa noin 200m ja paikalliseen kyläkauppaan myös noin 200m.

Andørja Havfiskesenter
Andørja Havfiskesenter

OVERNATTINGIN TALO

Toinen vaihtoehto majoittumiseen Engenesissä on Overnattingin talo, joka on kunnostettu vanhaan kauppaan nykyisen kaupan vieressä. Vanha kaupparakennus on kunnostettu lattiasta kattoon, sisältä ja ulkoa siistiksi ja hyvin toimivaksi kokonaisuudeksi aivan Engenesin keskustassa. Talolta tulee kauppaan matkaa noin 30m ja satamaan veneille noin 200m

Overnattingin talossa on kaksi erillistä huoneistoa, eli tilat kahdelle erilliselle ryhmälle tai yhdelle isommalle porukalle. Molempiin huoneistoihin sopii max. kuusi henkeä majoittumaan.

Huoneistoihin on ulkoa sama, yhteinen sisäänkäynti, mutta eteisessä on huoneistoihin johtavat erilliset ovet. Eteisestä lähtee huoneistoille yhteiset portaat yläkerran makuuhuoneisiin ja ylätasanteella on erilliset ovet makuuhuoneisiin. Luonnollisesti molempiin huoneistoihin on omat avaimensa.

Molemmat huoneistot ovat samanlaisia. Alakerrassa on olohuone, keittiö, kylpyhuone/WC ja yksi yhden hengen makuuhuone, sekä terassi. Yläkerrassa on kaksi makuuhuonetta, joista toinen on kahdelle hengelle ja toinen kolmelle hengelle. Tämä huonejärjestys on siis samanlainen molemmilla huoneistoilla.

Huoneistoiden varustukseen kuuluu taulu-TV, jääkaappipakastin, liesi, mikro, astianpesukone sekä perusvarustus ruuan valmistukseen. Jos saalista kertyy enemmänkin, niin silloin kannattaa käyttää Havfiskesenterin alakerrassa olevaa pakastehuonetta. Myös langaton internet-yhteys (wlan) on käytössä.

Engenes Overnatting
Engenes Overnatting

VENEET

Andørja Havfiskesenterin asiakkaiden käytössä on kahdeksan Kværnø 19ft alumiinivenettä. Veneiden pituus on 5,7m ja ne on varustettu 60hv Yamahan nelitahtikoneilla ja karttaplotteri-luotaimilla + alueen kartoilla

Veneiden tankkaukset hoidetaan omatoimisesti Engenesin kaupan polttoainemittarilla.

Kværnø 19ft / 60hv
Kværnø 19ft / 60hv

KALASTUS

Kalastuksellisesti Engenes sijaitsee aivan erinomaisella paikalla, täältä pääsee kalaan kaikkiin ilmansuuntiin. Puhalteli tuuli melkeinpä mistä suunnasta tahansa, niin lähes aina pääsee suojaisemmille vesille. Engenesin lähistöltä löytyy kaikenlaisia pohjanmuotoja, jyrkkiä penkkoja, pakkoja, hiekkapohjia, virtasalmia, lähes kaikkea mahdollista mitä Norjan merikalastukselta voi toivoa. Myös syvyyttä on tarpeeksi isonkin kalan uida, noin kilometrin päässä Engenesistä löytyy syvyyttä jo yli 500m. Kovan tuulen yllättäessä lähistöllä on myös hyviä rannalta kalastuspaikkoja.

Kalastuksen kannalta parhaat vuodenajat ovat kevät, kesä ja myös syksy. Syys-lokakuu on vielä erinomaista kalastusaikaa. Talvellakin on mahdollista kalastaa, mutta talvikalastusta rajoittaa päivän lyhyys kuin myös kelit voivat olla aika lailla huonot.


KALASTUSLUVAT

Merikalastukseen Norjassa ei vaadita minkäänlaista lupaa, paitsi jos kalastaa lohta tai taimenta merestä, silloin on lunastettava Norjan valtion kalakortti. Sisävedet, järvet, lammet, joet ja purot ovat luvanvaraisen kalastuksen alaisia, joten niihin on lupa hommattava. Engenesissä lupia sisävesikalastukseen voi tiedustella Havfiskesenterin henkilökunnalta

Järvillä alkaa syysrauhoitus 10.9, jonka jälkeen kalastus niillä on kiellettyä.

Andørjan pallas 74kg
Andørjan pallas 74kg

MAKEANVEDEN KALASTUS

Ylempänä vuorilla on neljä pienehköä järveä, joilla on mahdollista kalastaa taimenta. Ensimmäinen järvi on nimeltään Vasskarvatnet ja sille pääsee autolla. Vasskarvatnett on matala järvi ja se on sopiva perho-kalastukseen, mato-ongintaan ja yleensä heittokalastukseen kevyillä vieheillä. Suurin taimen, joka on Vasskarvatnetista saatu, painoi 5kg.

Autotien päättyessä Vasskarvatnetin lähistölle, tie jatkuu kärrytienä/patikkapolkuna. Samalta tieuralta/polulta pääsee muille järville Mörkebotnvatnett, Storelvvatnett ja Isvatnett, jotka ovat korkeammalla ja syvempiä kuin Vasskarvatnet. Maisemat ovat komeita järville patikoidessa.


SUKELLUS

Andørjalla on hyviä ja monipuolisia sukelluskohteita, niin aloittelijoille kuin myös vaativampiin sukelluksiin. Engenesin satamasta 5-15min. venematkan päässä löytyy tasaisempaa pohjaa, penkkoja, rinteitä, yli 100 metrin kallioseinämää ja esim. virtasukellusta Straumbotn sisävuonoon johtavan salmen suulla vuoroveden vaihtuessa.

Kelin sattuessa huonoksi ja tuuliseksi hyvä sukelluspaikka löytyy Straumbotn sisävuonosta, jossa on rauhallista sukellella kauniissa vedenalaisissa maisemissa.

Täällä on käynyt jo useita suomalaisia sukellusseuroja tutustumassa Andørjan vedenalaisiin maisemiin.

Ilmakompressoria pullojen täyttämistä varten kalastuskeskuksella ei ikävä kyllä ole, vaan se pitää olla omasta takaa.

Merikissa
Merikissa

TIETOJA

VARAUKSET

Andørja varaukset ja tiedustelut Suomessa - Nordic Fishing

Sähköposti: nordic.fishing(ät)phnet.fi

p. 040-535 2099 - Ari

Internet sivut: www.nordicfishing.fi

Mahdolliset peruutukset on tehtävä kirjallisesti.

VARAUSTA TEHDESSÄNNE ILMOITTAKAA VÄHINTÄÄN SEURAAVAT ASIAT:

- mitä varaatte, ajankohta mille varaatte ja henkilömäärä

- laskutusosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite


ASIAKKAAN VASTUU

Asiakas vastaa itse majoitukselle tai välineille aiheuttamistaan vahingoista, mukaan lukien venevahingot.

Asiakkaan tulee ennen poislähtöä siivota majoitustilat, tiskata käytetyt astiat ja ruokailuvälineet, puhdistaa vene, kalankäsittelytilat ja muut käyttämänsä välineet. Taloihin ja huoneistoihin voi halutessaan ostaa myös loppusiivouksen.

Veneiden polttoainesäiliöt on pois lähtiessä täytettävä aivan täyteen asiakkaan toimesta. Venevuokrat eivät sisällä polttoainetta.

Asiakas on velvollinen toimimaan henkilökunnan antamien ohjeiden mukaan. Asiakas, joka kieltäytyy toimimasta annettujen ohjeiden ja sääntöjen mukaan, käyttäytyy häiritsevästi ja/tai varomattomasti voidaan häätää alueelta. Häätötapauksessa mitään maksettuja maksuja ei palauteta asiakkaalle.


REKLAMAATIOT

Nordic Fishing ei ole vastuussa mahdollisista kohteessa ilmenevistä puutteista tai vioista. Kaikki kyseisiin asioihin liittyvät reklamaatiot on toimitettava suoraan kohteeseen.


TUPAKOINTI JA LEMMIKKIELÄIMET

Havfiskesenterin huoneistoissa ja tiloissa ja Overnattingin talossa on tupakointi kielletty. Lemmikkieläimet sopimuksen mukaan.

SAAPUMINEN JA LÄHTEMINEN

Majoitustiloihin saapuminen aikaisintaan klo 14.00 ja poislähtö viimeistään klo 11.00. Samat ajat pätevät myös veneiden käyttöönottoon ja luovutukseen.


VARAUKSEN MAKSAMINEN

Nordic Fishing tekee asiakkaan varauksen Andørja Havfiskesenterin varausohjelmaan ja lasku maksetaan kokonaisuudessaan vasta paikan päällä saavuttaessa, joko kruunuilla tai kortilla.


VARAUKSEN PERUUTUS

Peruutus aikaisemmin kuin 60 päivää varauksen alkamiseen, asiakkaan on maksettava 86€ (euroa) peruutusmaksuna.

Peruutus myöhemmin kuin 60 päivää varauksen alkamiseen - varaus on maksettava kokonaan.


VARAUSMUUTOKSET

Toisesta varausmuutoksesta alkaen veloitamme 25€ (euroa) per muutos, ellei muutos johda lisävaraukseen


PÄIHTEIDEN KÄYTTÖ

Päihteiden vaikutuksen alaisena veneen kuljettaminen ei ole sallittua. Toivomme muutoinkin kohtuullista päihteiden käyttöä yleisen viihtyvyyden takaamiseksi.


VAKUUTUKSET

Asiakas vastaa itse tarpeellisiksi katsomistaan vakuutuksista.


KANSAINVÄLINEN HUVIVENEENKULJETTAJAN PÄTEVYYSKIRJA

Norjassa veneen kuljettajalta vaaditaan kansainvälinen huviveneenkuljettajan pätevyyskirja, jos veneen moottori on yli 25hv ja veneen kuljettaja on nuorempi kuin 31.12.1979 syntynyt. Tätä vanhemmat kuljettajat voivat ajaa yli 25hv moottorilla varustettua venettä ilman pätevyyskirjaa.

Pätevyyskirjakoulutuksia järjestetään myös etänä, esim. täällä:

aaltoveneily.fi


ANDØRJA HAVFISKESENTER & ENGENES OVERNATTING

HINNAT 2024

Varaukset Nordic Fishingin kautta ilman lisäkuluja!

Kesällä sesonkiaikaan varaukset vain majoitus venepakettina, eli pelkästään majoitusta tai venettä ei ole mahdollista varata.

Minimi varausaika kaksi yötä.

MAJOITUS

Havfiskesenter huoneisto, max. 6 henk./huoneisto - 1850Nok/vrk, 12950Nok/vko

Overnatting talon huoneisto, max. 6 henk./huoneisto - 1850Nok/vrk, 12950Nok/vko

Overnatting koko talo = kaksi huoneistoa, max. 12 henkeä - 3700Nok/vrk, 25900Nok/vko


VENEET

Kværnø 19 ft vene + plotteriluotain -  1300Nok/vrk, 9100Nok/vko


MUUTA

Kalastusvälineet - kela, vapa & siima - 150Nok/vrk, 1050Nok/vko

Kelluntahaalarit - 190Nok/vrk, 1330Nok/vko

Loppusiivous - 600Nok/huoneisto

Vuodevaatteet & pyyhkeet - 130Nok/henki

Varausmuutokset - toisesta muutoksesta alkaen veloitamme 25€ (euroa) per muutos, ellei muutos johda lisävaraukseen


Varaukset samoin kuin mahdolliset peruutukset on tehtävä Nordic Fishingille kirjallisesti, joko sähköpostilla tai kirjeitse.