Skarsvåg

Cape Marina - Skarsavåg

Perhevetoinen kalastuskeskus Skarsvågin kylällä, aivan Nordkappin tuntumassa.


JÄRJESTÄJÄ:

Cape Marina AS

Børnesveien 1

N-9763 Skarsvåg

Norge

Varaukset ja tiedustelut Nordic Fishing.


Skarsvågin kylä - taustalla Nordkapp

SIJAINTI

Kalastuskeskus Cape Marina sijaitsee aivan pohjoisimmassa Norjassa, Magerøyan saarella Skarsvågin kylässä. Samalla saarella, jonka pohjois-kärjessä on Nordkapp. Skarsvågin kylältä lähimpään kaupunkiin Honningsvågiin matkaa tulee noin 24km ja Nordkappiin vain 15km. Skarsvåg on maailman pohjoisin kalastajakylä.

Torniosta kilometrejä perille Enontekiön kautta kertyy noin 770 kappaletta ja Helsingistä noin 1500 km. Lyhyimmät reitit Helsingistä ajellessa ovat Tornion ohitse joko Tornionjokea seuraillen Enontekiön kautta, tai Oulusta Rovaniemelle ja Inarin-Karigasniemen kautta. Kummallakin reitillä auton mittariin  kertyy matkaa 50 kilometrin sisään aikasta lailla saman verran.

Tarkemmat reittiohjeet varauksen yhteydessä!


Helsingistä Skarsvågiin ajellessa matkalla ei ole mitään maksullisia siltoja, lauttoja tai tunneleita. Magerøyan saarelle meren ali menevä Nordkappin tunneli oli aikaisemmin maksullinen, mutta vuodesta 2012 alkaen Nordkappin tunneli muuttui maksuttomaksi.

Nordkappin tunneli on 6870 metriä pitkä ja syvimmillään se kulkee 212 metriä merenpinnan alla. Tunnelin saaren puoleiselta suulta kalastuskeskukselle matkaa on enää noin 37 km läpi arktisen tundramaiseman.


Nordkapp tunneli
Nordkapp tunneli

SEUDUN PALVELUT JA AKTIVITEETTEEJA

Skarsvågin kylältä löytyy jonkin verran palveluita (ei ruokakauppaa), mutta paremmin valikoimaa on läheisessä Honningsvågin kaupungissa, jonne Skarsvågista matkaa tulee noin 24 km. Honningsvåg on Nordkappin kunnan keskustaajama, samalla se on Norjan sekä Euroopan pohjoisin kaupunki.


Näillä seuduin kuuluisin nähtävyys on Norkappin suoraan mereen putoavat, 300 metriset kalliojyrkänteet saaren pohjoispäässä. Täältä pohjoiseen päin mentäessä seuraavana eteen tulee vasta Huippuvuoret ja Pohjoisnapa. Nordkappin niemenkärki ei kuitenkaan ole Euroopan mantereen pohjoisin kohta, koska Nordkapp sijaitsee saarella. Saaren pohjoisin kohta löytyy viereisen Knivskjelodden niemenkärjestä. Nordkappia pohjoisemmaksi Euroopassa ei kuitenkaan autolla pääse.

Nordkapp
Nordkapp

Nordkappin kärjestä löytyy Nordkapphallen ja Nordkapp museo, jotka ovat maksullisia. Maksaa jonkin verran, mutta kannattaa käydä tutustumassa.


Skarsvågin kylällä kannattaa pistätyä North Cape Christmas & Winterhouse kahvilaravintolassa maistamassa Heidin kokkaamaa paikallista kalasoppaa tai kuningasrapu ateriaa. Tarjous hinnat Cape Marinan asiakkaille.

Kuningasrapuateria Christmas & Winterhousessa
Kuningasrapuateria Christmas & Winterhousessa

Lähialueelta löytyy kalastuksen lisäksi paljon muutakin mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa.

Ensinnäkin Magerøyan saaren karun kaunis luonto. Saari on lähes kokonaan puutonta tundraa, lukuun ottamatta muutamia vaivaiskoivumetsiköitä. Saaren korkein kohta kohoaa 417 m merenpinnan yläpuolelle.

Jos aikaa kalastukselta jää, niin on mukava ajella saaren kaikki tiet läpi ja tutustua paikallisiin kalastajakyliin. Tundramainen maasto soveltuu erinomaisesti myös patikointiin.


Kirkeporten kalliomuodostelma
Kirkeporten kalliomuodostelma

Kirkeporten on omalaatuinen kalliomuodostelma lähellä Skarsvågin kylää, Cape Marinalta Kirkeportenille tulee vajaa kaksi kilometriä patikointia. Viitoitettu, helppokulkuinen polku kalliomuodostelmalle lähtee kylältä Kirkeporten leirintäalueelta. Kävely polkua pitkin kestää noin 20min. Näkemisen arvoinen paikka.


Aina sunnuntaisin klo 17 kahvilaravintolassa on koko kylän yhteisöllinen kakkukahvittelu hetki, jolloin tarjolla on monenmoista kahvikakkua. Hyvä tilaisuus tutustua Skarsvågin kylän asukkaisiin ja kysellä vaikka parhaat kalastusvinkit alueen vesille.

North Cape Christmas & Winterhouse
North Cape Christmas & Winterhouse

MAJOITUS

Cape Marina on rakennettu kevään 2018 aikana, joten kaikki majoitustilat ja rakennukset kuin myös veneetkin ovat lähes uusia.   Majoitustiloina Cape Marinalla on tarjolla kaksi isoa mökkiä ja yksi huoneisto.

Kalastuskeskus on jatkuvasti lähes täyteen varattu ja näin ollen varaukset kannattaa tehdä todella hyvissä ajoin, mielellään jo reilua vuotta aikaisemmin.


MÖKIT - Fisherman & Sailor

 • Asuinpinta-ala 95m²
 • Iso olohuone
 • Viisi makuuhuonetta, joissa on kaksi erillistä sänkyä. Alakerrassa on  kolme kahden hengen makuuhuonetta. "yläkerrassa" on kaksi pientä makuuhuonetta, joista Fisherman mökin toisessa makuuhuoneessa on vain yksi sänky.
 • Täysin varusteltu keittiö, mm. astianpesukone
 • Kaksi erillistä wc/kylpyhuonetta
 • Pyykinpesukone ja kuivaaja
 • Laajakuva TV
 • WiFi
 • Liuskekivilattia, lattialämmitys
 • Iso terassi ulkokalusteilla, grillillä ja merinäköalalla
Mökki, kaksi samanlaista
Mökki, kaksi samanlaista

ARKTINEN SAUNA

Puulämmitteinen viehättävä liuskekivistä rakennettu sauna huoltorakennuksen vieressä laiturilla. Pukuhuone ja kuumavesi suihkut. Lisäksi erinomainen mahdollisuus mennä suoraan saunasta portaita pitkin Jäämereen uimaan.

Cape Marinan kaksi erillistä isoa mökkiä vetää maksimissaan, toinen kymmenen henkeä ja toinen yhdeksän henkeä ja huoltorakennuksen yläkerrassa oleva huoneisto on tarkoitettu enimmillään kolmelle hengelle.

Majoituksen perushintaan sisältyy vuodevaatteet, pyyhkeet sekä majoituksen loppusiivous.


HUONEISTO - Dock Penthouse

 • Huoltorakennuksen yläkerrassa
 • Asuinpinta-ala 70m²
 • Olohuone
 • Kaksi makuuhuonetta, joista toisessa on kaksi erillistä sänkyä ja toisessa yksi sänky
 • Keittiönurkkaus
 • Huoneistossa on wc ja pesuallas, suihku saunan erillisissä suihkutiloissa
 • Laajakuva TV
 • WiFi
 • Puinen lattia
 • Terassi ulkokalusteilla, grillillä ja merinäköalalla
Huoltorakennus, huoneisto yläkerrassa
Huoltorakennus, huoneisto yläkerrassa

HUOLTORAKENNUS

Huoltorakennuksesta löytyy kalojen käsittelyyn hyvät tilat fileointipöytineen ja juoksevalla makealla vedellä.

Kalansaaliin pakastusta varten huoltorakennuksessa on iso pakastehuone, jonne saaliin voi pakastaa vaikka suoraan omaan kylmälaukkuun.

Huoltorakennus on noin 20 metrin etäisyydellä venelaiturista, joten kovin kauas ei päivän saalista ole tarvetta kantaa.

Kalojen käsittely
Kalojen käsittely
Pakastehuone
Pakastehuone

VENEET

Cape Marinan venekalustona toimii seitsemän kappaletta alumiinisia 5,7 metrin pituisia Arronet avoveneitä 70 hv koneilla. Plotteri/kaiku yhdistelmälaite alueen kartoilla kuuluu venevarustukseen, kuin myös liivit ja VHF-radio.

Sopiva kalastajamäärä veneissä on kolme kalastajaa. Veneissä on 70 L kiintotankki ja polttoainetta veneisiin saa Cape Marinalta. Polttoaine ei sisälly venevuokraan.

Veneiden käyttöön annetaan käyttökoulutus.


KALASTUS

Magerøyan saaren ympäristö on erinomaisen hyvää kalastusaluetta. Täällä on erittäin hyvät mahdollisuudet saada vaikka se henkilökohtainen ennätyspallas, tai jopa maailmanennätyspallas.

Toukokuussa 2011 Magerøyan saaren eteläpuolelta  saatiin vapavälinein saksalaiskalastajan toimesta silloinen ME-ruijanpallas, joka painoi 223kg. Pituutta tälle jätille oli kertynyt 256cm. Vieheenä oli 24cm kalajigi. Kalan väsytys oli kestänyt kaksi tuntia.

Merikissaa Magerøyan alueella esiintyy runsaasti. Parasta pyyntiaikaa merikissalle on kevät ja alkukesä, toki sitä nousee muulloinkin pohjan tuntumassa kalastettaessa.


JÄRVET

Skarsvågin lähistöllä on kolme järveä noin puolen tunnin patikkamatkan päässä, joista kahdessa alemmassa voi kalastaa taimenta ja ylimmäisessä rautua. Automatkan päässä Magerøyan saarelta löytyy useita hyviä taimen/rautu järviä, joissa asustelee useampikiloisia kaloja.

Magerøyan saarella paikallinen metsästys- ja kalastusjärjestö on hoitanut  saaren järviä systemaattisesti jo 50 vuoden ajan, jonka johdosta alueella on todella elinvoimaiset taimen ja rautukannat.

Hyvällä säällä Skarsvågista voi ajaa Nordkappin jyrkänteiden alle kalastelemaan, jossa kalastussyvyyttä löytyy 30-50 metriä. Matkaa Skarsvågista Noprdkappin  kärkeen veneellä tulee noin yhdeksän kilometrin verran.  

Myös Grevetin ja Sveetin kalamatalikot on hyvällä säällä Skarsvågista saavutettavissa.


Magerøyan ympäristössä elelee erittäin runsas kanta kuningasrapua (Kamtsatkan rapu). Tätä jätti-rapua löytyy lähes joka puolelta alueen vesiä. Kuningasrapua pyydetään alueella myös ammattimaisesti.

Kuningasrapu saattaa kasvaa yli 15kg painoiseksi ja jalkojen kärkiväli voi olla jopa 2 metriä. Tämä äyriäinen onkin suurimpia tunnettuja niveljalkaislajeja. Saaliiksi saadut ravut painavat yleensä 4-5kg paikkeilla.


TIETOJA

VARAUKSET

Cape Marina varaukset ja tiedustelut Suomessa - Nordic Fishing

S-posti: nordic.fishing(ät)phnet.fi

p. 040-535 2099 - Ari

Myös viikonloppuisin

Internet sivut: www.nordicfishing.fi

Mahdolliset peruutukset on tehtävä kirjallisesti.

VARAUSTA TEHDESSÄNNE ILMOITTAKAA VÄHINTÄÄN SEURAAVAT ASIAT:

- mitä varaatte, ajankohta mille varaatte ja henkilömäärä

- laskutusosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite


ASIAKKAAN VASTUU

Asiakas vastaa itse majoitukselle tai välineille aiheuttamistaan vahingoista, mukaan lukien venevahingot.

Asiakas on velvollinen toimimaan henkilökunnan antamien ohjeiden mukaan. Asiakas, joka kieltäytyy toimimasta annettujen ohjeiden ja sääntöjen mukaan, käyttäytyy häiritsevästi ja/tai varomattomasti voidaan häätää alueelta. Häätötapauksessa mitään maksettuja maksuja ei palauteta asiakkaalle.


REKLAMAATIOT

Nordic Fishing ei ole vastuussa mahdollisista kohteessa ilmenevistä puutteista tai vioista. Kaikki kyseisiin asioihin liittyvät reklamaatiot on toimitettava suoraan kohteeseen.


KANSAINVÄLINEN HUVIVENEENKULJETTAJAN PÄTEVYYSKIRJA

Norjassa veneen kuljettajalta vaaditaan kansainvälinen huviveneenkuljettajan pätevyyskirja, jos veneen moottori on yli 25hv ja veneen kuljettaja on nuorempi kuin 31.12.1979 syntynyt. Tätä vanhemmat kuljettajat voivat ajaa yli 25hv moottorilla varustettua venettä ilman pätevyyskirjaa.

Pätevyyskirjakoulutuksia järjestetään myös etänä, esim. täällä:

aaltoveneily.fi


VAKUUTUKSET

Asiakas vastaa itse tarpeellisiksi katsomistaan henkilö-kohtaisista vakuutuksista.

SAAPUMINEN JA LÄHTEMINEN

Majoitustiloihin saapuminen aikaisintaan klo 16.00 ja poislähtö viimeistään klo 14.00. Samat ajat koskevat myös veneiden käyttöönottoa ja luovutusta.


VARAUKSEN MAKSAMINEN

Nordic Fishing tekee asiakkaan varauksen Cape Marinan varausohjelmaan. Varaussopimus/lasku tulee Cape Marinalta sähköpostilla asiakkaalle. Laskut maksetaan suoraan Cape Marinan tilille Norjaan.

Varausmaksu on suuruudeltaan 30% koko varauksen summasta ja se on maksettava 14 vrk kuluessa laskun saapumisesta asiakkaalle. Varauksen loppumaksu 70% kokonaissummasta, on maksettava viimeistään kahdeksan viikkoa (56 vrk) ennen varauksen alkamista. Samaa laskua käytetään molempiin maksuihin. Laskussa on eräpäivät molemmille maksuille.

Tarkemmat tiedot selviävät laskusta.


VARAUKSEN PERUUTUS

Varauksen voi peruuttaa ilman kuluja viikon kuluessa varauksen vahvistamisesta.

Kahdeksan viikkoa ennen varauksen alkamista tapahtuvista peruutuksista veloitetaan 30% kokonaissummasta.

Alle kahdeksan viikkoa ennen varauksen alkamista tapahtuvista peruutuksista veloitetaan varauksen koko summa (100%).

Peruutustapauksissa jo maksettu ennakkomaksu voidaan huomioida seuraavalle kaudelle tapahtuvassa varauksessa.

Muissa peruutustapauksissa asiakkaalta veloitetaan 86€ (euroa) peruutusmaksuna.


VARAUSMUUTOKSET

Toisesta varausmuutoksesta alkaen veloitamme 25€ (euroa) per muutos, ellei muutos johda lisävaraukseen.


PÄIHTEIDEN KÄYTTÖ

Päihteiden vaikutuksen alaisena veneen kuljettaminen ei ole sallittua.

Toivomme muutoinkin kohtuullista päihteiden käyttöä yleisen viihtyvyyden takaamiseksi.


TUPAKOINTI JA LEMMIKKIELÄIMET

Cape Marinan kaikissa sisätiloissa on tupakointi kielletty. Lemmikkieläimet sopimuksen mukaan.


CAPE MARINA HINNAT - 2023

Varaukset Nordic Fishingin kautta ilman lisäkuluja!

Touko-syyskuun ajalle voi varata vain kalastuspaketteja (majoitus + veneet).

Vain viikkovarauksia tai pidempiä aikoja. Vaihtopäivä varausten välissä on keskiviikko. Jos pidempien varausten väliin jää lyhyempiä muutaman päivän jaksoja, myös niitä voi varata.

Kalastussesongin ulkopuolelle loka-huhtikuulle, voi varata myös pelkkää majoitusta, esim. raudun pilkkijät, hiihtäjät yms.

MAJOITUS & VENEET

Huoneisto 3 hlö + vene - 3429Nok/vrk, 24000Nok/vko

Mökki 4 hlö + vene - 5000Nok/vrk, 35000Nok/vko

Mökki 4 hlö + 2 x vene - 6072Nok/vrk, 42500Nok/vko

Mökki 5 hlö + 2 x vene - 6572Nok/vrk, 46000Nok/vko

Mökki 6 hlö + 2 x vene - 7000Nok/vrk, 49000Nok/vko

Mökki 7 hlö + 2 x vene - 7429Nok/vrk, 52000Nok/vko

Mökki 7 hlö + 3 x vene - 8000Nok/vrk, 56000Nok/vko

Mökki 8 hlö + 2 x vene - 7715Nok/vrk, 54000Nok/vko

Mökki 8 hlö + 3 x vene - 8572Nok/vrk, 60000Nok/vko

Mökki 9 hlö + 3 x vene - 9000Nok/vrk, 63000Nok/vko

Mökki 10 hlö + 3 x vene - 9286Nok/vrk, 65000Nok/vko

Mökki 10 hlö + 4 x vene - 10000Nok/vrk, 70000Nok/vko 


MUUTA

Vakuusmaksu - maksettava paikan päällä, palautetaan pois lähtiessä jos majoitustiloissa ja veneissä on kaikki kunnossa - 500€ (euroina)

Majoituksen loppusiivous, vuodevaatteet ja pyyhkeet - sisältyy majoitushintaan

Kalastusvälineet - kela, vapa & siima (vain ennakkovarauksella) - 150Nok/vrk, 700Nok/vko

Kelluntahaalarit (vain ennakkovarauksella) - 150Nok/vrk, 700Nok/vko

Kalastusopastus (vain ennakkovarauksella) - 3000Nok

Arktinen sauna - 400Nok/hlö (minimiveloitus 5 hengen mukaan 2000Nok)

Kuljetus Altan, Lakselvin tai Honningsvågin lentokentältä (edestakaisin): Alta tai Lakselv max. 8hlö - 8000Nok, 9-16hlö - 13000Nok, yli 16hlö - 17000Nok. Honningsvåg max. 8hlö - 3000Nok, 9-16hlö - 4500Nok, yli 16hlö - 6000Nok. Matkalla on mahdollisuus pysähtyä ruokakaupassa.

Varausmuutokset - toisesta muutoksesta alkaen veloitamme 25€ (euroa) per muutos, ellei muutos johda lisävaraukseen


Varaukset samoin kuin mahdolliset peruutukset on tehtävä Nordic Fishingille kirjallisesti, joko sähköpostilla tai kirjeitse.