Lyngen

XLyngen


JÄRJESTÄJÄ:

XLyngen AS

Lenangsveien 2356

9068 Nordlenangen

Norge


Varaukset ja tiedustelut Nordic Fishing


SIJAINTI

XLyngen sijaitsee Tromsøn koillispuolella, Lyngenin niemimaalla, Nord-Lenangenin kylässä. Kilpisjärveltä tulee matkaa perille noin 170 km ja Helsingistä noin 1370 km. Esim. Helsingistä suorinta tietä ajettaessa matkalla ei ole yhtään maksullista tunnelia, siltaa tai lauttaa.

Lyngenin niemimaa on kuuluisa vuoristaan - Lyngenin Alpeista. Esim. kalastuskeskuksen takana kohoava vuori Storgalten (1219 m) on Euroopan kuudenneksi vierailluin vuori, lähinnä vapaalaskijoiden toimesta, joita Lyngenissä käy paljon talvisaikaan laskettelemassa (kiiveten ylös ja laskien alas, siis ei hissejä). Lyngenin niemimaan korkein huippu kohoaa lähes kahden kilometrin korkeuteen merenpinnan yläpuolelle - Jiehkkevarri 1834 metriä.

Kalastuskeskuksen takana nousevan Storgaltenin kainalossa lepäilee myös Nord-Lenangenin seudun suurin jäätikkö Gammvikblåisen, joten täällä on mahdollisuus vaikka jäätikkövaellukseen. Muun muassa Norjan kuninkaalliset käyvät Lyngenissä usein hiihtelemässä. Muutoinkin Nord-Lenangenin alue on aivan upeaa retkeilymaastoa.

Lyngeniin on mahdollista saapua myös lentäen Tromsøn kentälle, josta voi sopia noudon kalastuskeskuksen omalla pikkubussilla. Omia kalastusvälineitä ei tällöin kannata kuljettaa mukana, vaan täyden setin vieheitä ja kelluntahaalareita myöden voi vuokrata kalastuskeskukselta, tämä on hyvä vaihtoehto esim. yrityksille. Yrityksille XLyngeniltä löytyy mm. myös kokoustilat kuin myös täysi ylöspito.


SEUDUN PALVELUT

Kalastuskeskus XLyngeniä lähin kauppa sekä posti ja autojen tankkaus löytyy vuonon toiselta puolelta sataman tuntumasta, jonne matkaa mökeiltä tulee noin 6 km (Nord-Lenangenin keskusta).

Kuntakeskus on Lyngseidet, jonne matkaa on noin 60 km. Lyngseidetistä löytyy pankki, supermarket, apteekki jne.


MAJOITUS

Majoitustiloina XLyngenillä on viisi mökkiä ja kolme huoneistoa. Majoitustilat on rakennettu vuosina 2003-2007 ja niitä peruskorjataan ja kunnostetaan lähes vuosittain. Mökit ja huoneistot ovat max. kuudelle hengelle. Mökit on rakennettu suoraan veden päälle aallonmurtajalle, osin tolppien päälle. Huoneistot ovat rantaviivasta ja veneistä noin 30 metrin etäisyydellä ja mökkien välittömässä läheisyydessä.

XLyngenin kylätien risteyksessä oleva entinen grillikioski  Gatekjøkken on tätä nykyä muutettu majoitustiloiksi, alkaen kaudesta 2023. Entisessä grillikioskissa on kaksi Willys huoneistoa, joista toista voi käyttää asiakasmajoitukseen.

Majoitus perushintaan kuuluu vuodevaatteet, pyyhkeet sekä loppusiivous. Majoitushinta määräytyy henkilömäärän mukaan, joka on nähtävillä hinnastossa.

Kaikki majoitustilat ovat täysin varusteltuja kuudelle hengelle ruuan valmistusta ja ateriointia varten. Majoitustiloissa on myös satelliitti-TV, tuuli- ja sadepäivien varalle. Langaton internet yhteys (wlan) toimii kaikissa majoitustiloissa.


HUONEISTOT

Huoneistoja on kaksi kappaletta ja ne sijaitsevat ylempänä isommassa kuvassa näkyvän rakennuksen yläkerrassa vierekkäin. Huoneistot ovat hieman suurempia kuin mökit ja ne ovat sopivia kuudelle majoittujalle. Molemmat huoneistot ovat samanlaisia.

Huoneistoissa on iso olohuone-keittiö, kolme kahden hengen makuuhuonetta, suihku/WC ja iso terassiparveke. Huoneistojen arkkupakastimet ovat saman rakennuksen alakerrassa. Myös jääkaapin alla on hyvän kokoinen pakastin.


WILLYS HUONEISTO

Sijainti kylätien vieressä. Veneille tulee matkaa noin 200 metriä. Huoneisto on max. kuudelle hengelle. Willys huoneiston yläkerrassa on yhdistetty olohuone keittiö ja kaksi kahden hengen makuuhuonetta. Alakerrassa on yksi kahden hengen makuuhuone, wc/kylpyhuone sekä arkkupakastin. Yläkertaan kuljetaan jyrkähköjen portaiden kautta. Willys mökin matalassa päädyssä on majoitustilat XLyngenin kalastusoppaalle.

Willys mökki
Willys mökki

SAUNA JA HUOLTORAKENNUS

Mökkien ja huoneistojen välittämässä läheisyydessä on sauna, sekä kylpytynnyri asiakkaiden vuokrattavissa. Myös huoltorakennus, jossa sijaitsee toimisto, kalojen käsittelytilat, kokoushuoneisto, varusteiden kuivatustilat ja pieni kalastustarvikekauppa, jos tarvitsee täydentää esim. viehelaatikkoaan.


MÖKIT

Mökkejä on siis viisi kappaletta, joihin voi majoittua enimmillään kuusi henkilöä per mökki, kaikki mökit ovat samanlaisia.

Mökit ovat kaksikerroksisia, alakerrassa on keittiö-olohuone, kylpyhuone/WC ja yksi kahden hengen makuuhuone. Yläkerrassa on kaksi kahden hengen makuuhuonetta ja pikku huone, jossa voi säilyttää vaikka varusteita, kasseja tms. Olohuoneesta on ovi suoraan terassille, jolta voi periaatteessa vaikka suoraan onkia siellä istuskellessaan.

Jokaiseen mökkiin kuuluu lisäksi pieni ulkovarasto, jossa on arkkupakastin kalansaaliiden pakastamista varten. Varastossa voi säilyttää tarvittaessa vaikka porukan kalastustarvikkeita ja haalareita.


VENEET

Veneinä XLyngenillä on käytössä seitsemän merikelpoista 6,6 metriä pitkää Kværnø 22ft alumiinivenettä, jotka on varustettu 115hv nelitahtikoneilla ja GPS-plotteriluotaimilla/alueen-kartoilla. Kværnø 22ft veneet on otettu käyttöön vuosina 2016 ja 2018. Lisäksi kalastuskeskuksella on kolme vanhempaa 19ft Kværnø venettä, joissa on 60/70hv koneet.

Otettaessa vene vuokralle  maksetaan venevakuusmaksu. Venevakuusmaksun saa takaisin palautettaessa vene, jos veneessä on kaikki kunnossa. Lisäksi tehdään kirjallinen sopimus veneenkäytöstä. Veneeseen annetaan myös käyttöopastus.

Veneiden polttoainehuolto tapahtuu henkilökunnan toimesta. Veneissä ei saa käyttää itse hankkimaansa polttoainetta.


KALASTUS

XLyngen sijaitsee noin 10km pituisen vuonon suunnilleen puolivälissä, joten paikka on melko suojaisa myös kovemmilla tuulilla. Pohjoisen puoleinen tuuli osuu pahimmillaan vuonoon sisään, joten siltä suunnalta puhaltavat voimakkaammat tuulet saattavat rajoittaa merelle pääsyä, vuosittain niitä on kuitenkin melko harvoin.

Vuono on lähes kokonaisuudessaan hiekkapohjainen heti kalastuskeskukselta lähdettäessä, niinpä se on heti otollista ruijanpaltaan uistelualuetta. Pallasta sieltä saadaankin vuosittain vapakalastajien toimesta hyvin. Vuodesta 2003 alkaen, jolloin kalastuskeskus aloitti toimintansa, on joka vuosi tullut vähintään 50 kg painoinen ruijanpallas asiakkaiden saaliiksi.

Alueelta löytyy jyrkkää penkkaa puna-ahvenelle, kissapaikkoja, turskapakkoja, seitiparvia, yli 400 metrin monttuja - kaikenlaista kalastusta, jota merikalastukselta Norjassa saattaa toivoa.

Sisävuonosta tulee myös ajoittain hyvin kalaa. Sieltä on saatu yli 20 kiloisia turskia ja suurin ylös saatu pallas sisävuonosta painoi 80 kg. Nord-Lenangenin sisävuono on eräs harvoista paikoista Norjassa, jossa joinain talvina voi harrastaa merijään päältä pilkkikalastusta. Kalastuskeskuksen venelaiturilta tulee noin 300 m matkaa sisävuonon salmen ylittävälle sillalle. Sillan alla voi kokeilla vaikka rannalta kalastusta salmen vuorovesivirrassa.

Nord-Lenangenin alueella on useita jokia ja järviä, joissa voi kokeilla onneaan taimenen ja raudun kalastuksessa, jos haluaa välillä vaihtelua merikalastukseen. Maisemat ainakin ovat upeita makean veden kalapaikoille mentäessä.


TIETOJA

VARAUKSET

Lyngen varaukset ja tiedustelut Suomessa - Nordic Fishing

Sähköposti: nordic.fishing(ät)phnet.fi

p. 040-535 2099 - Ari

Internet sivut: www.nordicfishing.fi

Mahdolliset peruutukset on tehtävä kirjallisesti.

VARAUSTA TEHDESSÄNNE ILMOITTAKAA VÄHINTÄÄN SEURAAVAT ASIAT:

- mitä varaatte, ajankohta mille varaatte ja henkilömäärä

- laskutusosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite


ASIAKKAAN VASTUU

Asiakas vastaa itse majoitukselle tai välineille aiheuttamistaan vahingoista, mukaan lukien venevahingot. Veneitä käyttöön otettaessa maksetaan venevakuus, joka osaltaan korvaa mahdollisia pieniä venevahinkoja. Vakuussumma palautetaan pois lähtiessä jos veneissä on kaikki kunnossa.

Asiakas on velvollinen toimimaan henkilökunnan antamien ohjeiden mukaan. Asiakas, joka kieltäytyy toimimasta annettujen ohjeiden ja sääntöjen mukaan, käyttäytyy häiritsevästi ja/tai varomattomasti voidaan häätää alueelta. Häätötapauksessa mitään maksettuja maksuja ei palauteta asiakkaalle.


REKLAMAATIOT

Nordic Fishing ei ole vastuussa mahdollisista kohteessa ilmenevistä puutteista tai vioista. Kaikki kyseisiin asioihin liittyvät reklamaatiot on toimitettava suoraan kohteeseen.


TUPAKOINTI JA LEMMIKKIELÄIMET

XLyngenin kaikissa sisätiloissa tupakointi on kielletty.

Lemmikkieläimet on sallittu ainoastaan huoneistoissa. Lemmikkieläimistä peritään siivouslisämaksu.


VAKUUTUKSET

Asiakas vastaa itse tarpeellisiksi katsomistaan vakuutuksista.

SAAPUMINEN JA LÄHTEMINEN

Majoitustiloihin saapuminen aikaisintaan klo 14.00 ja poislähtö viimeistään klo 12.00. Samat ajat pätevät myös veneiden käyttöönottoon ja luovutukseen.


VARAUKSEN MAKSAMINEN

Nordic Fishing tekee asiakkaan varauksen suoraan XLyngenin varausohjelmaan. Lasku maksetaan kokonaisuudessaan vasta paikan päällä kalastuskeskuksella, eli asiakkaalle ei tule varauksesta laskua kotiin. Laskun voi maksaa joko käteisellä kruunuina tai kortilla.


VARAUKSEN PERUUTUS

Peruutus aikaisemmin kuin 31 päivää varauksen alkamiseen, asiakkaan on maksettava 20 % varauksesta peruutusmaksuna.

Peruutus myöhemmin kuin 31 päivää varauksen alkamiseen, varauksen koko summa veloitetaan kokonaisuudessaan asiakkaalta.

Muissa peruutustapauksissa asiakkaalta veloitetaan 86€ (euroa) peruutusmaksuna.


VARAUSMUUTOKSET

Toisesta varausmuutoksesta alkaen veloitamme 25€ (euroa) per muutos, ellei muutos johda lisävaraukseen


PÄIHTEIDEN KÄYTTÖ

Päihteiden vaikutuksen alaisena veneen kuljettaminen ei ole sallittua. Toivomme muutoinkin kohtuullista päihteiden käyttöä yleisen viihtyvyyden takaamiseksi.


KANSAINVÄLINEN HUVIVENEENKULJETTAJAN PÄTEVYYSKIRJA

Norjassa veneen kuljettajalta vaaditaan kansainvälinen huviveneenkuljettajan pätevyyskirja, jos veneen moottori on yli 25hv ja veneen kuljettaja on nuorempi kuin 31.12.1979 syntynyt. Tätä vanhemmat kuljettajat voivat ajaa yli 25hv moottorilla varustettua venettä ilman pätevyyskirjaa.

Pätevyyskirjakoulutuksia järjestetään myös etänä, esim. täällä:

aaltoveneily.fi


XLYNGEN - HINNAT 2024

Varaukset Nordic Fishingin kautta ilman lisäkuluja!

Kesällä sesonkiaikaan varaukset vain majoitusvenepakettina, eli pelkästään majoitusta tai venettä ei ole mahdollista varata.

Minimi varausaika kaksi yötä.

Majoitus

Mökki tai huoneisto/1-2 henkeä - 2415Nok/vrk - 15690Nok/vko

Mökki tai huoneisto/3-4 henkeä - 2777Nok/vrk - 18110Nok/vko

Mökki tai huoneisto/5-6 henkeä - 3139Nok/vrk - 20525Nok/vko

Mökki tai huoneisto, extra sänky - 250Nok/vrk/henki

Veneet

Kværnø 22ft/115hv + plotteriluotain - 1900Nok/vrk sisältää vakuutuksen - 11155Nok/vko + 1050Nok vakuutus (vahinkotapauksissa vuokraajan omavastuuosuus on 10000Nok)

Kværnø 19ft/60hv + plotteriluotain - 1265Nok/vrk sisältää vakuutuksen - 8000Nok/vko + 1050Nok vakuutus (vahinkotapauksissa vuokraajan omavastuuosuus on 10000Nok)

Kalastusrekisteröintimaksu (pakollinen) - 110Nok/vrk/vene - 750Nok/vko/vene

Venevakuusmaksu, palautetaan jos veneessä kaikki on kunnossa palautettaessa - 150€ tai 1500Nok / vene

Muuta

Loppusiivous sisältyy majoitushintaan

Vuodevaattaat & pyyhkeet sisältyy majoitushintaan

Kalastusvälineet, vapa, kela, siima & vieheet - 250Nok/vrk - 1500Nok/vko

Kelluntahaalarit - 100Nok/vrk - 650Nok/vko

Kalastusopas - 2890Nok/6tuntia - 1890Nok/4 tuntia - enintään neljä opastettavaa henkeä

Sauna - ei veloitusta

Kylpytynnyri - 250Nok/henki - lapsilta ei veloitusta

Kuljetus Tromsøn lentokentältä, edestakaisin - Lyhyt reitti (klo 09-20): 1-4 henkeä, minimi maksu 6550Nok + 1640Nok lisähenkilö - Pitkä reitti (klo 20-09): 1-4 henkeä, minimi maksu 7760Nok + 1940Nok lisähenki

XLyngen ruokailut (vain ennakkovarauksella, hinnat hlö/vrk, minimiveloitus kuuden hengen mukaan) - täysihoito 1260Nok - puolihoito (aamiainen & illallinen) 810Nok - puolihoito merieväillä 960Nok - aamiainen 250Nok - lounas 450Nok - illallinen 560Nok

Varausmuutokset - toisesta muutoksesta alkaen veloitamme 25€ (euroa) per muutos, ellei muutos johda lisävaraukseen


Varaukset samoin kuin mahdolliset peruutukset on tehtävä Nordic Fishingille kirjallisesti, joko sähköpostilla tai kirjeitse.