Vesterålen

Toinenkin UUSI KOHDE!

Risøyhamn Sjøhus - Vesterålen.

JÄRJESTÄJÄ:

Risøyhamn Sjøhus AS

N-8484 Risøyhamn

Norge

Varaukset ja tiedustelut Nordic Fishing


SIJAINTI

Kalastuskeskus Risøyhamn Sjøhus sijaitsee noin suunnilleen Kilpisjärven korkeudella Vesterålenissa Andøyan saarella. Vesterålen on samaa saariryhmää Lofoottien kanssa, mutta Lofoottien pohjoispuolella.

Torniosta kilometrejä Risøyhamniin kertyy noin 760 kappaletta Aavasaksalta tai Pellosta Ruotsin puolelle ajellen ja Helsingistä noin 1490 km. Lyhyin ja nopein reitti Helsingistä lähtiessä lienee Tornion ohitse Aavasaksalle tai Pelloon ja sieltä Ruotsin läpi ja Kiirunan kautta perille.

Risøyhamniin mennessä ei ole yhtään lauttaa välissä vaan Andøyan saarelle voi ajaa siltaa pitkin. Reitille osuu kolme siltaa Kiirunan tai Kilpisjärven kautta tullessa.

Tarkemmat reittiohjeet varauksen yhteydessä, tarvittaessa!

Risøyhamnin silta
Risøyhamnin silta

Lentäen tänne voi myös tulla. Suora lento Helsingistä Tromsøøn ja lentokentältä vuokra-auton alle, jolla huristellen Risøyhamniin. Talon pikkubussilla nouto onnistuu Sortlandin, Andenesin ja Evenesin lentokentiltä, tosin näille kentille ei Helsingistä ole suoraa lentoa vaan pitää lentää välilaskulla Oslon kautta.
Näihin maisemiin...SEUDUN PALVELUT & AKTIVITEETTEJA

Risøyhamn Sjøhusia lähin elintarvikekauppa löytyy samalta kylältä (Joker Risøyhamn), jonne matkaa Sjøhusilta tulee kävelymatkan verran, noin 150m. Kaupassa on pienoinen kahvio, josta voi ostaa pikkupurtavaa paikan päällä syötäväksi. Kaupan vieressä on polttoainemittari, josta voin tankata autonsa - bensa ja diesel sekä latauspiste sähköautoille. Vajaan kilometrin päässä kalastuskeskukselta on kahvila Skomarkerstua Cafe, jossa voi kahvittelun lisäksi myös ruokailla.

Kalastuskeskuksen piha-alueella on maksullinen matkaparkki caravaareille harmaaveden- ja kemssan tyhjennyksineen, myös sähkö ja raikkaan veden täyttö onnistuu.

Lisää palveluita on saatavilla Sortlandista, jonne automatkaa kalastuskeskukselta tulee noin 50 km ja Andenesista, joka on myös 50km päässä Risøyhamnilta.

Andøyan saari on kaikkinensa upea kohde. Risøyhamnilta lähdettäessä saari ympäri ajaen matkaa tulee vähän reilut 100km. Andøyan pohjoispäässä oleva Andenesin kylä on maailmankuulu valasbongareiden paikka. Jos valaat kiinnostavat, niin Andenesista pääsee ohjatuille valasretkille kuululle Bleikin kanjonille, jossa voi pongata jopa kaskelotin tai sinivalaan.

Andenesin lounaispuolella on Bleikin kylä, jolta molempiin suuntiin avautuva ranta valkoisine hiekkoineen on myös käymisen arvoinen kohde. Bleikin rannalta taasen lounaaseen löytyy 408 metrin korkuinen Måtinden vuori, jolle voi tehdä patikkaretken ja ihailla huipulta avautuvia maisemia.

Tässä vain muutamia esimerkkejä Andøyan saaren upeasta tarjonnasta.


MAJOITUS

Risøyhamn Sjøhus kalastuskeskus valmistui vuonna 2020, joten suhteellisen uudesta paikasta on kyse. Huom! Joissain kuvissa näkyy vain viisi mökkiä, mutta nykyään mökkejä on kuusi.

Risøyhamn Sjøhusilla majoitusta varten vuokrattavissa on kuusi rantamökkiä meren päällä ja pihan toisella puolella neljä huoneistoa. Kuudesta Sjøhus mökistä kolme on erillisiä mökkejä, joihin sopii majoittumaan maksimissaan kahdeksan henkeä per mökki ja toiset kolme mökkiä on jaettu kahteen erilliseen huoneistoon per mökki, joissa molemmissa mökkihuoneistoissa on tilaa neljälle hengelle. Eli kolme isoa mökkiä kahdeksalle hengelle per mökki ja kuusi mökkihuoneistoa neljälle hengelle per mökkihuoneisto.

Pihan toisella puolella olevista neljästä huoneistoista kaksi on kuudelle hengelle per huoneisto ja kaksi huoneistoa on neljälle hengelle per huoneisto.

Majoitustilojen hintaan kuuluu loppusiivous kuin myös vuodevaatteet ja pyyhkeet jokaiselle majoittujalle.

Huoneistorakennuksesta löytyy Risøyhamn Sjøhusin respa. Paikalle tullessanne suunnatkaa ensin respaan katsomaan löytyykö sieltä henkilökuntaa.

Sauna

Kalastuspäivän päätteeksi täällä voi mennä myös saunaan. Sjøhusilla on vuokrattavissa kaksi meren päälle rakennettua saunaa. Varattavissa paikan päällä.

Huoltorakennus

Kalojen fileointia varten huoltorakennuksessa on todella hyvät ja hyvin mietityt kalankäsittelytilat. Kalankäsittelytilassa käytettävissä on pitkät metalliset perkauspöydät makealla juoksevalla vedellä, fileiden valutussritilät (ainoa paikka, jossa olen moisia nähnyt), fileointiessuja ja veitsiä.

Kosteita haalareita ja muita varuisteita ei ole tarvetta viedä majoitutiloihin verhotangoista riippumaan, vaan ne voi viedä huoltorakennuksen erilliseen isoon kuivaushuoneeseen kuivumaan.

Huoltorakennuksessa on wc, niin ei tarvitse mennä haalarit päällä asumistiloihin saakka helpottamaan oloaan .


Risøyhamn Sjøhus majoitustilat

Isot Sjøhus rantamökit (kolme mökkiä)

 • vko hinta alkaen 17550Nok (hinta ei sisällä venettä)

 • näihin mökkeihin vain viikkovaraus ja vaihtopäivä on keskiviikko
 • erilliset sängyt kahdeksalle hengelle

 • alakerrassa keittiö, kaksi 2 hengen makuuhuonetta ja wc/kylpyhuone

 • yläkerrassa olohuone, kaksi 2 hengen makuuhuonetta sekä wc

 • pesukone mahdollisuus päärakennuksessa

 • iso rantaterassi

 • varastohuone
 • kaappipakastin huoltorakennuksessa

 • Vuodevaatteet/pyyhkeet ja loppusiivous lisätään hintaan

 • varattavissa 1-2 venettäIsot huoneistot (kaksi huoneistoa)

 • vko hinta alkaen 15126Nok (hinta ei sisällä venettä)

 • minimi varausaika 3 yötä
 • kaksi makuuhuonetta, joissa on erilliset sängyt neljälle hengelle + olohuoneessa 2 x kaapista vedettävää sänky, eli sängyt max. kuudelle hengelle
 • olohuone, keittiö ja wc/kylpyhuone
 • varastohuone
 • pesukone mahdollisuus päärakennuksessa
 • kaappipakastin huoltorakennuksessa
 • Vuodevaatteet/pyyhkeet ja loppusiivous lisätään hintaan
 • varattavissa 1-2 venettäSjøhus mökkihuoneistot (kuusi mökkihuoneistoa)

 • vko hinta alkaen 13153Nok (hinta ei sisällä venettä)

 • minimi varausaika 3 yötä
 • erilliset sängyt neljälle hengelle
 • alakerrassa olohuone, keittiö ja wc/kylpyhuone
 • yläkerrassa kaksi 2 hengen makuuhuonetta
 • pesukone mahdollisuus päärakennuksessa
 • iso rantaterassi
 • varastohuone
 • kaappipakastin huoltorakennuksessa
 • Vuodevaatteet/pyyhkeet ja loppusiivous lisätään hintaan
 • varattavissa vain 1 vene


Pienet huoneistot (kaksi huoneistoa)

 • vko hinta alkaen 13491Nok (hinta ei sisällä venettä)

 • minimi varausaika 3 yötä
 • kaksi makuuhuonetta, joissa on erilliset sängyt neljälle hengelle + olohuoneessa 1 x kaapista vedettävä sänk, eli sängyt max. viidelle hengelle
 • olohuone, keittiö ja wc/kylpyhuone
 • varastohuone
 • pesukone mahdollisuus päärakennuksessa
 • kaappipakastin huoltorakennuksessa
 • Vuodevaatteet/pyyhkeet ja loppusiivous lisätään hintaan
 • varattavissa vain 1 vene

VENEET

Veneitä Risøyhamn Sjøhusilla on vuokrattavissa 16 kappaletta. Veneistä kolme on mallia Kvernø 680 HT 23ft/150hv, kuusi on samaa mallia, mutta pienemmällä koneella, eli Kvernø 680 HT 23ft/115hv ja loput seitsemän veneistä on mallia Kvernø 630 21ft/80hv. Veneisiin kuuluu myös Garmin luotainplotterit alueen kartoilla ja kalapaljut.

Venelaiturilta löytyy myös polttoainemittari, josta veneiden kiintotankit on helppo tankata suoraan laiturissa. Sisään kirjautuessa annetaan tankkauskortti, joka työnnetään polttoainemittariin aloitettaessa tankkaus ja pois lähtiessä venebensat maksetaan korttitankkausten mukaisesti. Myös painepesuri löytyy täältä veneiden pesuun. Painepesuria voi käyttää myös ruijanpaltaan pintalimojen poistamiseen, onnistuu tällä tavalla varsin helposti.


KALASTUS

Merikalastus

Kovinkaan kauas ei Risøyhamnista tarvitse veneellä ajaa kun on jo pallaspaikoilla. Lähestulkoon heti satamasta lähdettäessä alkaa otolliset pallasuistelupaikat ja muutama sata metriä eteenpäin alkaa hieman paremmat hietikkopohjat niin pohjoiseen kun eteläänkin päin mentäessä, joita sitten jatkuukin useita kilometrejä eteenpäin. Suojaisempaa kalastusaluetta löytyy etelän puolelta.

Kumikalalla, luonnollisella syötillä tai pilkillä kalastajille hyviä pilkintäpaikkoja on muutaman kilometrin säteellä runsain mitoin.

Täällä löytyy suojaisaa kalastualuetta, jos reissulle sattuu tuulipäiviä. Kuka on kiinnostunut juurikin ruijanpaltaan uistelusta, niin Risøyhamn on erittäin hyvä kohde siihen hommaan. Hienoja turkoosinvärisiä rantoja löytyy lähiseudulta kilometrikaupalla ja samoilla paikoilla voi kalastaa pallasta myös kumikalalla tai seitisyötillä. Isolle turskalle, puna-ahvenelle, merikissalle tämä on hyvä kohde ja silloin tällöin siiman päässä saattaa roikkua myös merikrotti.

Silloin kun meritaimen liikkuu alueeella, sitä on mahdollista saada jopa kalastuskeskuksen venelaiturilta


Kalastusoppaan palveluita voi kysellä paikan päältä (ei ennakkovarausta). Opastus tapahtuu kalastuskeskuksen isolla merikelpoisella Kloster Patrol 36 opasveneellä, diesel sisäperämoottori..

Skreiturska

Maaliskuu-huhtikuun puoliväli on täällä parasta aikaa tavoittaa Barentsin mereltä Vesterålenin alueelle kutemaan saapuvaa skreiturskaa, jota voi paikalla olla tuhatpäisin parvin kun oikeaan aikaan sattuu kohdalle. Silloin saalismäärät ja turskan koko voivat olla aivan huikeita. Jos ei ole koskaan käynyt skreikalassa, niin kannattaa kokeilla, hieno kokemus. Myös pallasta on tuohon skreiaikaan mahdollista saada, tosin on hyvä muistaa, että ruijanpallas on tätä nykyä rauhoitettu kalastamiselta 20.12-31.3 välisen ajan ja tuolloin vieheeseen tarttueet paltaat on vapautettava. Risøyhamnin Kvernø 680 HT veneet ovat oikein sopivia maalis-huhtikuiseen kalastukseen. Siirtymille veneistä löytyy suojaisaa tilaa ja kalastamiselle on veneessä hyvät puitteet.

Kevätkalastuksen aikaan on hyvät mahdollisuudet nähdä valaita, sillä kuuluisa valaskeskus ja Bleikin syvänne on vain muutaman kymmenen kilometrin päässä skreipaikoilta.

Keväiseen skreireissuun voi yhdistää myös taimenen ja raudun pilkintää lähiseudun järvillä.

Keväiset skreiturskat saattavat olla julmetun kokoisia
Keväiset skreiturskat saattavat olla julmetun kokoisia

Järvet

Andøyan saarella on useita järviä, joilla voi kalastaa taimenta ja rautua. Kalastuskeskusta lähin taimenjärvi on vain 200-300 metrin päässä majoitustiloilta.

Lähijärven pikku taimenia
Lähijärven pikku taimeniaTIETOJA

VARAUKSET

Risøyhamn Sjøhus varaukset ja tiedustelut Suomessa - Nordic Fishing

S-posti: nordic.fishing(ät)phnet.fi

p. 040-535 2099 - Ari

Myös viikonloppuisin

Internet sivut: www.nordicfishing.fi

Mahdolliset peruutukset on tehtävä kirjallisesti.

VARAUSTA TEHDESSÄNNE ILMOITTAKAA VÄHINTÄÄN SEURAAVAT ASIAT:

 • mitä varaatte, ajankohta mille varaatte ja henkilömäärä
 • kotiosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite


ASIAKKAAN VASTUU

Asiakas vastaa itse majoitukselle tai välineille aiheuttamistaan vahingoista, mukaan lukien venevahingot.

Asiakas on velvollinen toimimaan henkilökunnan antamien ohjeiden mukaan. Asiakas, joka kieltäytyy toimimasta annettujen ohjeiden ja sääntöjen mukaan, käyttäytyy häiritsevästi ja/tai varomattomasti voidaan häätää alueelta. Häätötapauksessa mitään maksettuja maksuja ei palauteta asiakkaalle.


REKLAMAATIOT

Nordic Fishing ei ole vastuussa mahdollisista kohteessa ilmenevistä puutteista tai vioista. Kaikki kyseisiin asioihin liittyvät reklamaatiot on toimitettava suoraan kohteeseen.


KANSAINVÄLINEN HUVIVENEENKULJETTAJAN PÄTEVYYSKIRJA

Norjassa veneen kuljettajalta vaaditaan kansainvälinen huviveneenkuljettajan pätevyyskirja, jos veneen moottori on yli 25hv ja veneen kuljettaja on nuorempi kuin 31.12.1979 syntynyt. Tätä vanhemmat kuljettajat voivat ajaa yli 25hv moottorilla varustettua venettä ilman pätevyyskirjaa.

Risøyhamniin varatessa kannattaa huomioida tämä asia.

Pätevyyskirjakoulutuksia järjestetään myös etänä, esim. täällä:

aaltoveneily.fi


VAKUUTUKSET

Asiakas vastaa itse tarpeellisiksi katsomistaan henkilö-kohtaisista vakuutuksista.

SAAPUMINEN JA LÄHTEMINEN

Majoitustiloihin saapuminen aikaisintaan klo 14.00 ja poislähtö viimeistään klo 10.00 (Norjan aikaa) . Samat ajat koskevat myös veneiden käyttöönottoa ja luovutusta.


VARAUKSEN MAKSAMINEN

Nordic Fishing tekee asiakkaan varauksen Risøyhamn Sjøhusin varausohjelmaan. Varauslasku tulee Risøyhamn Sjøhusilta Nordic Fishingin kautta sähköpostilla asiakkaalle. Laskut maksetaan suoraan Risøyhamn Sjøhusin tilille Norjaan.

Varausmaksu on suuruudeltaan 20% varauksen kokonaissummasta ja se on maksettava kahden viikon kuluessa laskun saapumisesta asiakkaalle. Varauksen loppusumma 80% kokonaissummasta, on maksettava viimeistään kuusi viikkoa (42vrk) ennen varauksen alkamista. Varauksesta tulee kaksi erillistä laskua, ensin varauslasku 20% ja lähempänä varauksen alkamisajankohtaa loppulasku 80%.

Tarkemmat tiedot selviävät laskuista.


VARAUKSEN PERUUTUS

Peruutus myöhemmin kuin varausmaksun eräpäivänä, asiakkaalta pidätetään 20% varausmaksu peruutusmaksuna. Peruutus myöhemmin kuin loppumaksun eräpäivänä, varauksen koko summa pidätetään asiakkaalta.

Muissa peruutustapauksissa asiakkaalta veloitetaan 86€ (euroa) peruutusmaksuna.


VARAUSMUUTOKSET

Toisesta varausmuutoksesta alkaen veloitamme 25€ (euroa) per muutos, ellei muutos johda lisävaraukseen.


PÄIHTEIDEN KÄYTTÖ

Päihteiden vaikutuksen alaisena veneen kuljettaminen ei ole sallittua.

Toivomme muutoinkin kohtuullista päihteiden käyttöä yleisen viihtyvyyden takaamiseksi.


TUPAKOINTI JA LEMMIKKIELÄIMET

Risøyhamn Sjøhusin kaikissa sisätiloissa on tupakointi kielletty.

Ei lemmikkieläimiä allergiariskin vuoksi.


RISØYHAMN SJØHUS HINNAT - 2024

Varaukset Nordic Fishingin kautta ilman lisäkuluja!

Isoihin kahdeksan hengen mökkeihin vain viikkovaraus ja vaihtopäivä on keskiviikko. Muihin majoituksiin myös lyhyempiä varauksia, mutta minimivarausaika on kolme yötä.

Kesällä sesonkiaikaan varaukset vain majoitus venepakettina, eli pelkästään majoitusta tai venettä ei ole mahdollista varata.

Hinnoissa on matala sesonki ja korkea sesonki

MAJOITUS

Majoitus & veneet - hinnat ajalle 1.5-31.8 (korkea sesonki) 

Sjøhus mökkihuoneisto (max. 4 hlö) - 2369Nok/vrk - 16583Nok/vko

isompi Sjøhus mökki (max. 8 hlö) - 3153Nok/vrk - 22066Nok/vko

pienempi huoneisto (max. 5 hlö) - 2431Nok/vrk - 17016Nok/vko

isompi huoneisto (max. 6 hlö) - 2721Nok/vrk - 19045Nok/vko

Kvernø 680 HT 23feet/150hv - 1762Nok/vrk - 12331Nok/vko

Kvernø 680 HT 23feet/115hv - 1651Nok/vrk - 11553Nok/vko

Kvernø 630 21feet/80hv - 1318Nok/vrk - 9222Nok/vko

Majoitus & veneet - hinnat ajalle 1.9-30.4 (matala sesonki)

Sjøhus mökkihuoneisto (max. 4 hlö) - 1879Nok/vrk - 13153Nok/vko

isompi Sjøhus mökki (max. 8 hlö) - 2508Nok/vrk - 17550Nok/vko

pienempi huoneisto (max. 4 hlö) - 1928Nok/vrk - 13491Nok/vko

isompi huoneisto (max. 6 hlö) - 2161Nok/vrk - 15126Nok/vko

Kvernø 680 HT 23feet/150hv - 1385Nok/vrk - 9694Nok/vko

Kvernø 680 HT 23feet/115hv - 1299Nok/vrk - 9093Nok(vko

Kvernø 630 21feet/80hv - 1042Nok/vrk - 7291Nok/vko

MUUTA

Majoituksen loppusiivous (lisätään majoitushintaan) - mökkihuoneisto 1500Nok, isompi mökki 2200Nok, pienempi huoneisto 1500Nok, isompi huoneisto 1800Nok

Vuodevaatteet ja pyyhkeet - sisältyy siivoushintaan

Vakuusmaksu - majoitus yhdellä veneellä 1500Nok tai 150€, majoitus kahdella veneellä 3000Nok tai 300€ (vakuus palautetaan pois kirjautuessa)

Lisämaksu yli neljän hengen majoittujista - 129Nok/vrk - 900Nok/vko

Venevakuutus (vapaaehtoinen, suositellaan otettavaksi - paikan päällä) - 86Nok/vrk - 600Nok/vko - omavastuu 20 000Nok

Kalastusvälineet - kela, vapa, siima - 150Nok/hlö/vrk - 1050Nok/hlö/vko (vieheet kysyttäessä paikan päällä)

Kelluntahaalarit - 150Nok/hlö/vrk - 1050Nok/hlö/vko

Paukkuliivit - sisältyy venehintaan

Kalastusopas - Ei ennakkovarausta, varattavissa vain paikan päällä. Opastus isolla Kloster Patrol 36 veneellä. Hinta 4500Nok/4 tuntia/6hlö + veneen polttoaineet - 6000Nok/6 tuntia/6hlö + veneen polttoaineet - 7500Nok/8 tuntia/6hlö + veneen polttoaineet. Lisähenkilöt 600Nok/hlö, max. 8 asiakasta veneessä. 

Sauna - Ei ennakkovarausta, varattavissa vain paikan päällä - 500Nok/3 tuntia/ryhmä

Lentokenttäkuljetus (edestakaisin) - Evenes 6600Nok/4hlö + lisähenget 1650Nok/hlö - Sortland 2860Nok/4hlö + lisähenget 715Nok/hlö - Andenes 2860Nok/4hlö + lisähenget 715Nok/hlö

Varausmuutokset - toisesta muutoksesta alkaen veloitamme 25€ (euroa) per muutos, ellei muutos johda lisävaraukseen


Varaukset samoin kuin mahdolliset peruutukset on tehtävä Nordic Fishingille kirjallisesti, joko sähköpostilla tai kirjeitse.