NORJAN KORONATILANNEPÄIVITYS MATKAILIJOILLE!

Päivitys 12.2.2022

Norja avautui matkailulle!  :)

Kaikki Norjan koronarajoitukset on poistettu 12.2.2022 alkaen maahan saapuvilta matkailijoilta. Ei testausta, ei karanteenia, ei rekisteröintiä. Tämä koskee myös rokottamattomia henkilöitä! Maahantuloedellytykset ovat nyt samat kuin ennen koronapandemiaa.

Myös muita rajoituksia on purettu. Kasvomaskia ei tarvitse käyttää, myös sosiaalisen etäisyyden sääntöjä on purettu. Sosiaalinen ja kulttuurinen elämä on palannut normaaliksi, kaikki baarit, ravintolat ja museot ovat auki. Voit osallistua myös kaikenlaisiin tapahtumiin, kuten konsertteihin ja konferensseihin.

Täältä tullaan Norja...


Päivitys 3.2.2022

Hieman valonpilkahduksia koronatunnelin päässä.

Norjan matkustusrajoitukset alkavat pikku hiljaa lientyä ja esim. fhi.no sivuilta on kokonaan poistettu koronakartta, jossa Suomi oli jaettu sairaanhoitopiireihin. Tällä hetkellä suomea käsitellään Norjaan matkustamisen osalta yhtenäisenä alueena.


Norjaan mennessä (fhi.no - helsenorge.no)

Täyden rokotussarjan saaneet voivat tällä hetkellä matkustaa Norjaan ilman minkäänlaisia koronatestejä. Ainoa, mitä vaaditaan kaikilta maahan saapuvilta on maahantulorekisteröinti, jonka voi tehdä aikaisintaan 72 tuntia ennen maahan saapumista tai viimeistään rajalla.

Maahantulorekisteröinti vaaditaan kaikilta yli 16 vuotiailta ja yli 18 vuotiailta vaaditaan täysi rokotussarja tai alle 24 tuntia vanha negatiivinen testitulos.

Jos viimeisestä (eli toisesta) koronarokotteesta on kulunut yli 9 kuukautta (270 vrk), niin silloin maahan saapumiseksi vaaditaan tehosterokote, eli se kolmas rokote, jotta rokotussarja katsotaan täydeksi. Jos kolmatta rokotetta ei ole otettuna määräajan puitteissa, niin maahan pääsee myös alle 24 tuntia vanhalla negatiivisella PCR tai antigeeni koronatestillä.

Jos on sairastanut covid-19 taudin viimeisen kuuden kuukauden sisään, myös tällöin voi matkustaa Norjaan ilman testauksia.

Oma rokotekattavuus/sairastettu tauti on pystyttävä todentamaan koronapassilla.

Rokottamattomat voivat myös matkustaa Norjaan, mutta maahan pääsemiseksi vaaditaan alle 24 tuntia vanha negatiivinen PCR tai antigeeni koronatesti sekä rekisteröinti.

Rajalla saapuessa ei enää tehdä koronatestauksia ollenkaan. Minkäänlaisia karanteenivaatimuksia ei myöskään enää maahan pääsemiseksi ole, paitsi koronapositiivisille henkilöille.

Matkailijan palatessa Suomeen (thl.fi)


Koronatodistuksen avulla matkustaminen on kaikkein helpointa ja sujuvinta. Jos sinulla on todistus täydestä rokotussarjasta tai sairastetusta koronataudista, vältät koronatestit rajalla.

Tartuntatautilain mukaiset koronatodistukset kaikilta vuonna 2006 tai sitä aikaisemmin syntyneiltä henkilöiltä:

  • rokotustodistus, täysi rokotussarja eli yleensä kaksi rokotusannosta tai
  • parantumistodistus, alle 6 kuukautta sitten sairastettu COVID-19 tai
  • testitodistus, aikaisintaan 72 h ennen maahan saapumista otettu testi ja siitä negatiivinen tulos. Maahantulopisteen terveysviranomaiset päättävät, mitkä ennen maahantuloa otettujen koronavirustestien testityypit hyväksytään. THL suosittelee maahantulon yhteydessä hyväksyttäviksi testityypeiksi PCR- ja antigeenitestejä.

Todistuksen voi korvata koronatestillä.

  • Jos siis sinulla ei ole mitään yllä mainituista todistuksista, sinun pitää osallistua koronatestiin maahantulopisteellä. Sinun pitää osallistua myös toiseen koronatestiin 3−5 vuorokauden aikana Suomeen saapumisesta.
  • Jos sinulla on vain aikaisintaan 72 h ennen maahan saapumista otettu testi, sinun pitää osallistua myös toiseen koronatestiin 3−5 vuorokauden aikana Suomeen saapumisesta.
  • Jos sinulla on todistus yhdestä rokotuksesta, sinun pitää osallistua myös toiseen koronatestiin 3−5 vuorokauden aikana Suomeen saapumisesta.


Huom! Suomessa kirjoilla oleva henkilö pääsee joka tapauksissa takaisin suomeen, oli kyseessä sitten koronapositiivinen tai koronanegatiivinen henkilö...

Myös ajokortti, passi tai kuvallinen virallinen henkilökortti mukaan!

Hyödyllisiä linkkejä:

Asuinpaikkatodistus, tosin sitä enää ei vaadita. Todistus englanninkielisenä: tästä

Norjan kansanterveyslaitoksen sivut fhi.no: klikkaa tästä.

Helsenorge.no sivut: tästä

Matkailijan rekisteröityminen Norjan puolelle - entrynorway: tästä

Koronatestaus kotimaahan palatessa - THL:n sivut: tässä

Finentry-palvelu: täältä

Lapin sairaanhoitopiirin - Laplandentry: tästä

Rajavartiolaitos, ohjeita rajan ylitykseen - raja.fi: täältä

Norjaan mennessä Norjan rajanylityspaikkojen koronatestausasemat - tästä

Tietoa EU:n koronatodistuksista: täällä

Linkki Visit Norway sivuille: klikkaa tästä