NORJAN KORONATILANNEPÄIVITYS MATKAILIJOILLE!!

Päivitetty 6.10.2021

Norja on 25.9 siirtynyt normaalitilaan ja Suomen vihreiltä ja nyt myös keltaisilta alueilta Norjaan pääsee matkustamaan ilman koronarokotteita ja karanteenia. Myöskään koronatestiä ei rajalla oteta näiltä alueilta saapuvilta, mutta asuinpaikka on rajalla pystyttävä todistamaan kysyttäessä (jos ei ole saanut kahta koronarokotetta).

Myös punaisilta alueilta voi matkustaa Norjaan jos on saanut kaksi covid-19 rokotetta tai on sairastanut covid-19 taudin viimeisen kuuden kuukauden aikana. Toinen rokotus täytyy olla saatuna vähintään viikko ennen rajan ylitystä. Rokotuskerrat tai sairastettu tauti on pystyttävä rajalla osoittamaan EU:n koronarokotustodistuksella, jossa on QR koodi. EU:n koronarokotustodistus on ollut omakannasta saatavilla 22.6 alkaen ja sairastetun taudin todistus 14.7 alkaen.

Punaisilta alueilta saapuvia rokottamattomia henkilöitä koskevat edelleen koronatesti- ja karanteenisäännöt. Koronatesti rajalla on maksuton ja tuloksen saa muutamassa kymmenessä minuutissa. Kaksi rokotetta saaneiden tai taudin sairastaneiden ei tarvitse rajalla osallistua testiin.

Punaisisilta alueilta saapuvien henkilöiden, joilla ei ole kahta rokotetta tai sairastettua covid-19 tautia on Norjaan mennessä rekisteröidyttävä entrynorway.no sivuilla. Rekisteröinnissä menee ehkä pari minuuttia ja se kannattaa tehdä etukäteen ennen rajalle saapumista. Kaksi rokotetta saaneiden tai kuuden viime kuukauden aikana taudin sairastaneiden ei tarvitse rekisteröityä. Vihreiltä ja keltaisilta alueilta saapuvien rokottamattomien henkilöiden ei myöskään tarvitse rekisteröityä Norjaan mennessä. 

Ennen reissua kannattaa koronakartasta tarkistaa oman asuinpaikkakuntansa koronastatus. Norja päivittää koronakarttansa joka maanantain vastaisena yönä.

Norjasta palatessa on suositeltavaa mennä omatoimisesti koronatestiin Suomessa, ellei tulijalla ole kahta koronarokotetta saatuna tai sairastettua covid-19 tautia viimeisen kuuden kuukauden aikana

Kotimaahan saapuessa rokottamattomien on hyvä rekisteröityä Finentry palveluun, josta voi mm. varata maksuttoman koronatestauksen.


Hyödyllisiä linkkejä:

Ilman kahta rokotetta rajaa Norjaan ylitettäessä on kysyttäessä pystyttävä osoittamaan oma asuinkuntansa, eli asuinpaikkatodistus reissuun mukaan. Todistus englanninkielisenä: tästä

Norjan kansanterveyslaitoksen sivuilta löytyy kartta, josta näkee punaiset,  keltaiset ja vihreät alueet: klikkaa tästä. Kannattaa seurata oman alueensa statusta ennen reissua, kartta päivitetään joka maanantain vastaisena yönä.

Matkailijan rekisteröityminen Norjan puolelle - entrynorway: tästä

Koronatestaus kotimaahan palatessa - THL:n sivut: tässä

Finentry-palvelu: täältä

Lapin sairaanhoitopiirin tiedote - Laplandentry: tästä

Rajanylityspaikat Norjasta Suomeen ovat jälleen auki ympäri vuorokauden - raja.fi: täältä

Norjaan mennessä Norjan rajanylityspaikkojen koronatestausasemien aukioloajat. Joka tarkoittaa, että muina kellonaikoina Norjaan ei ole mahdollista mennä - tästä

Tietoa EU:n koronatodistuksista: täällä

Linkki Visit Norway sivuille: klikkaa tästä

Myös ajokortti, passi tai kuvallinen virallinen henkilökortti mukaan!