Kvaløya

Sjøtun Brygge - KvaløyaJÄRJESTÄJÄ:

Sjøtun Brygge

Arctic Fishing Sommaroy AS

Sjøtunvegen 478

9108 Kvaløy

Norge

Varaukset ja tiedustelut Nordic Fishing.


Kattfjorden - reitti isolle vedelle

SIJAINTI

Kalastuskeskus Sjøtun Brygge sijaitsee Pohjois-Norjassa Tromsøn kaupungista länteen, Kvaløyan saarella, Sjøtunin kylässä. Tromsøn kaupungin keskustasta Sjøtun Bryggelle   matkaa tulee noin 40 km.

Torniosta kilometrejä Kilpisjärven kautta perille kertyy noin 650 kappaletta ja Helsingistä noin 1400 km. Lyhyin reitti Helsingistä lähtiessä on ajella Tornion ohitse Tornionjokea seuraillen Kilpisjärvelle ja sieltä Tromsøn kautta perille.

Tarkemmat reittiohjeet varauksen yhteydessä - tarvittaessa!


Kvaløyan saarella ajellessa matkalla on useampikin tunneli ja silta. Varsinkin jos Tromsøn kaupungin keskustassa ei halua ajella, niin keskustan voi ohittaa - tai pikemminkin alittaa kaupungin alle louhittua tieverkostoa pitkin. Tromsøn kaupungin maanalainen tieverkosto on hyvin opastettu liikenneympyröineen ja myös autonavigaattori toimii näissä tunneleissa.

Myös toista reittiä pääsee perille, jos ei halua mennä Tromsøn kautta. Tosin tämä reitti on hieman pidempi ja hitaampi ja reitillä on yksi maksullinen merenalainen tunneli, joka vie Kvaløyan saarelle. Liikennettä tällä reitillä ei ole paljoakaan verrattuna Tromsøn reittiin. Elikkäs Balsfjorden vuonon pohjukasta Nordksjodbotnista lähdetään ajamaan vuonon länsireunaa, kun Tromsøn mennessä ajetaan itäreunaa.

Maaliskuista maisemaa Tromsøn liepeiltä
Maaliskuista maisemaa Tromsøn liepeiltä


Tämä kohde on helppo saavuttaa myös lentäen. Suora lento Helsingistä Tromsøøn ja lentokentältä nouto Bryggen pikubussilla Sjøtunille. Lentokenttänoudon yhteydessä voi tarvittaessa pysähtyä ruokakauppaan. Tai hyvä vaihtoehto on ottaa vuokra-auto lentokentältä, jos haluaa muutenkin ajella ja tutustua Kvaløyan saareen.

Maisemaa toiselta reitiltä
Maisemaa toiselta reitiltä

SEUDUN PALVELUT JA AKTIVITEETTEEJA

Sjøtunin kylällä ei ole mitään palveluita, mutta Sjøtun Bryggeä lähin elintarvikekauppa (Joker Austein) löytyy Sommarøyn risteyksen jälkeen Brensholmenin kylältä. Kaupalla voi tankata myös autonsa - diesel ja bensa. Kalastuskeskukselta matkaa kaupalle tulee 14 km.

 Enemmän palveluita on saatavilla Tromsøn kaupungista, jonne automatkaa kalastuskeskukselta tulee se 40 km.

Brensholmenin kauppa
Brensholmenin kauppa

Jos kalastukselta ja patikoinnilta aikaa jää, niin kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa Sommarøyan ja Hillesøyan saariin. Saarilla sijaitsee Sommarøyn kylä ja saaret ovat kauneudessaan ehdottomasti näkemisen arvoisia. Saarille on rakennettu paljon pieniä maisemahotelleja juurikin maisemien vuoksi.

Kalastuskeskukselta Sommarøyn kylälle automatkaa tulee 20 minuutin ajomatkan verran, noin 17 km. Kylältä löytyy myös ruokakauppa, ravintola ja leirintäalue. Saarilla kannattaa viettää päivä vaikka patikoinnin merkeissä ja tutustua saarten upeisiin turkoosin värisiin hiekkapoukamiin ja simpukankuori-korallirantoihin. Myös auringonlasku on todella upea täällä ja nähtävissä monesta kohdasta.


MAJOITUS

Sjøtun Bryggen majoitustiloina tarjolla on kolme huoneistoa ja yksi erillinen mökki.

Huoneistot sijaitsevat Sjøtun Bryggen päärakennuksessa, Bryggen laiturin yläpuolella. Pienin huoneisto on nimeltään Mullega ja siinä voi majoittua kaksi henkeä. Mullegaa vastapäätä on huoneisto Hekkingen, josta löytyy sängyt neljälle hengelle. Tarvittaessa huoneistot Mullega ja Hekkingen voidaan yhdistää, jolloin majoitustilaa on kuudelle hengelle. Mainittujen huoneistojen yläpuolella toisessa kerroksessa on vielä kolmas huoneisto Malangen, jossa majoitustilaa on viidelle hengelle.

Kaikkiin huoneistoihin kulku portaita nousten.

Erillisiä mökkejä Sjøtun Bryggellä löytyy yksi - Ferienhaus talo, joka sijaitsee päärakennuksen ja veneiden välittömässä läheisyydessä. Ferienhaus talossa majoitustilaa on kahdeksalle hengelle.

Majoitushintaan sisältyy vuodevaatteet ja pyyhkeet. Majoituksen loppusiivous lisätään loppuhintaan.

Päärakennus
Päärakennus

Huoneistojen ja Ferienhaus talon veneet ovat päärakennuksen laiturissa. Ferienhaus talolla on oma poreallas ja oma pieni sisäsauna.

Päärakenuksen laiturilta löytyy kalankäsittelytilat makealla juoksevalla vedellä. Kalankäsittelytiloissa on arkkupakastimet, joissa saaliin voi tarvittaessa pakastaa

Päärakennuksen vieressä on tynnyrisauna ja poreallas, joita huoneiston varanneet voivat halutessaan vuokrata käyttöönsä.


Sjøtun Bryggelle voi tehdä vain viikon pituisia tai pidempiaikaisia varauksia ja vaihtopäivä on aina keskiviikko. Jos pidempien varausten väliin jää lyhyempiä, jokusen päivän jaksoja, niin myös niitä voi varata. Ajalla 15.3-1.10 voi varata vain kalastuspaketteja - eli majoitus + vene. Tuon ajanjakson ulkopuolella on mahdollista varata pelkkää majoitusta - esim. pilkkijät, hiihtäjät, revontulipongaajat yms.

Kalastuskeskus on jatkuvasti lähes täyteen varattu ja näin ollen varaukset kannattaa tehdä todella hyvissä ajoin, mielellään jo reilua vuotta aikaisemmin.Sjøtun Brygge huoneistot & mökki

Huom! Hinnat €uroissa


Mullega huoneisto

 • 980€/viikko, 140€/vrk (hinta ei sisällä venettä)
 • veneille noin 30m
 • pikku keittiö
 • sängyt kahdelle
 • kylpyhuone/wc
 • erillinen sauna ja poreallas ulkona (lisähintaan)
 • vene valittavissa - Arronet 23,5ft, Arronet 24,5ft tai Kaasbøll 19ft

Hekkingen huoneisto

 • 1510€/viikko, 216€/vrk (hinta ei sisällä venettä)
 • veneille noin 30m
 • tupakeittiö
 • kaksi makuuhuonetta, sängyt neljälle
 • kylpyhuone/wc
 • erillinen sauna ja poreallas ulkona (lisähintaan)
 • vene valittavissa - Arronet 23,5ft, Arronet 24,5ft tai Kaasbøll 19ft


Hekkingen + Mullega huoneisto

 • 1910€/viikko, 273€/vrk (hinta ei sisällä venettä)
 • veneille noin 30m
 • tupakeittiö + pikku keittiö
 • sängyt kuudelle
 • 2 x kylpyhuone/wc
 • erillinen sauna ja poreallas ulkona (lisähintaan)
 • vene/veneet valittavissa - Arronet 23,5ft, Arronet 24,5ft tai Kaasbøll 19ft


Hekkingen & Mullega huoneistot yhdistettynä tilaa on kuudelle hengelle.

Katso ylläolevat kuvat huoneistoista.


Malangen huoneisto (kaksi huoneistoa yhdessä)

 • 1410€/viikko, 202€/vrk (hinta ei sisällä venettä)
 • veneille noin 30m
 • yhdistetty tuplahuoneisto
 • tupakeittiö + pikku keittiö
 • sängyt viidelle
 • 2 x kylpyhuone/wc
 • erillinen sauna ja poreallas ulkona (lisähintaan)
 • vene/veneet valittavissa - Arronet 23,5ft, Arronet 24,5ft tai Kaasbøll 19ft


Ferienhaus talo

 • 4hlö 2000€/viikko, 286€/vrk - 6hlö 2200€/viikko, 315€/vrk - 8hlö 2400€/viikko, 343€/vrk (hinta ei sisällä venettä)
 • veneille noin 80m
 • keittiö
 • neljä makuuhuonetta, sängyt kahdeksalle
 • kylpyhuone/wc
 • pieni sisäsauna ja oma poreallas ulkona (sisältyy hintaan)
 • vene/veneet valittavissa - Arronet 23,5ft, Arronet 24,5ft tai Kaasbøll 19ft


VENEET

Venehinnat 2022

Arronet  23,5ft/150hv - 213€/vrk, 1490€/vko

Arronet 24,5ft/225hv - 242€/vrk, 1690€/vko

Kaasbøll 19ft/60hv - 129€/vrk, 900€/vko

Sjøtun Bryggen venekalustona toimii viisi kappaletta alumiinisia puolikatettuja  Arronet  veneitä. Lippulaivana on yksi 24,5ft/225hv Arronet, muut neljä Arronetia ovat kooltaan 23,5ft/150hv. Arronet veneiden varustukseen kuuluu 12 tuuman näytöllä oleva Garmin plotteri/kaiku-yhdistelmälaite alueen kartoilla. Veneissä on VHF-radio sekä AIS seurantajärjestelmä, josta Bryggen henkilökunta voi seurata missä veneet milloinkin liikkuvat.

Vuokrattavissa on myös yksi alumiininen Kaasbøll 19ft/60hv avovene, jossa on erilliset plotteri ja luotain.

Sopiva kalastajamäärä veneissä on 3-4 kalastajaa. Arronet veneissä on 180/200 L kiintotankki, Kaasbøll veneessä pienempi.  Polttoainetta veneisiin saa Bryggen henkilökunnalta. Polttoaine ei sisälly venevuokraan.

Veneiden käyttöön annetaan käyttökoulutus.


KALASTUS

Merikalastus

Kovinkaan paljoa ei Sjøtun Bryggeltä tarvitse veneellä ajaa kun on jo otollisilla pallaspaikoilla. Periaatteessa heti Bryggen kohdalta voi jo aloittaa uistelun, mutta muutama sata metriä eteenpäin alkaa hieman paremmat hietikkopohjat. Bryggeltä reilu kolme kilometriä  eteenpäin alkaa jo hyvinkin lupaavan näköiset pallasrannat, joita sitten jatkuukin useita kilometrejä eteenpäin - suhteellisen suojaisaa uistelurantaa. Täällä löytyy myös paljon suojaisaa kalastualuetta, jos reissulle sattuu tuulipäiviä. Kuka on kiinnostunut juurikin ruijanpaltaan uistelusta, niin Sjøtun Brygge on erittäin hyvä kohde siihen hommaan. Hienoja turkoosinvärisiä rantoja löytyy lähiseudulta kilometrikaupalla ja totta kai samoilla paikoilla voi kalastaa pallasta myös kumikalalla ja seitisyötillä.

Veneellä kun on liikkeellä niin kannattaa käydä ajelemassa ja kalastelemassa myös Sommarøyan ja Hillesøyan saarten ympäristössä, ihan jo maisemienkin vuoksi.


Järvet

Sjøtun Bryggen lähistöllä, kuitenkin automatkan takana, on useita järviä, joilla voi kalastaa taimenta ja rautua.

Järvien ohella Sjøtunilla voi taimenta ja rautua kesäaikaan kalastaa suoraan merestä Bryggen laiturilta. Jos kalaonni käy kohdalle niin siiman päässä saattaa potkia mukavan kokoinen meritaimen tai merirautu.


Jos haluaa kalastaa isompaa turskaa, puna-ahventa ja muita lajeja syvemmästä vedestä niin Bryggeltä syvän veden paikoille, parinsadan metrin penkalle, ei tule sinnekään liikaa matkaa. Ulkomatalikkoja löytyy mukavan matkan päästä, joilla voi tavoitella suurseitiä.

Skreiturska

Maalis-huhtikuussa täällä tavoittaa Barentsin mereltä alueelle kutemaan  saapuvaa skreiturskaa, jota voi paikalla olla tuhatpäisin parvin kun oikeaan aikaan sattuu kohdalle. Silloin saalismäärät ja turskan koko voivat olla aivan huikeita. Jos ei ole koskaan käynyt skreikalassa, niin kannattaa kokeilla, hieno kokemus. Myös pallasta on tuohon skreiaikaan mahdollista saada.  Sjøtun Bryggen Arronet veneet ovat oikein sopivia maalis-huhtikuiseen kalastukseen. Siirtymille veneistä löytyy suojaisaa tilaa ja suurimmassa Arronet veneessä on lisäksi Webasto hyttiä lämmittämässä.

Skreireissuun voi yhdistää myös taimenen pilkintää lähiseudun järvillä.


TIETOJA

VARAUKSET

Sjøtun Brygge varaukset ja tiedustelut Suomessa - Nordic Fishing

S-posti: nordic.fishing(ät)phnet.fi

p. 040-535 2099 - Ari

Myös viikonloppuisin

Internet sivut: www.nordicfishing.fi

Mahdolliset peruutukset on tehtävä kirjallisesti.

VARAUSTA TEHDESSÄNNE ILMOITTAKAA VÄHINTÄÄN SEURAAVAT ASIAT:

- mitä varaatte, ajankohta mille varaatte ja henkilömäärä

- laskutusosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite


ASIAKKAAN VASTUU

Asiakas vastaa itse majoitukselle tai välineille aiheuttamistaan vahingoista, mukaan lukien venevahingot.

Asiakas on velvollinen toimimaan henkilökunnan antamien ohjeiden mukaan. Asiakas, joka kieltäytyy toimimasta annettujen ohjeiden ja sääntöjen mukaan, käyttäytyy häiritsevästi ja/tai varomattomasti voidaan häätää alueelta. Häätötapauksessa mitään maksettuja maksuja ei palauteta asiakkaalle.


REKLAMAATIOT

Nordic Fishing ei ole vastuussa mahdollisista kohteessa ilmenevistä puutteista tai vioista. Kaikki kyseisiin asioihin liittyvät reklamaatiot on toimitettava suoraan kohteeseen.


KANSAINVÄLINEN HUVIVENEENKULJETTAJAN PÄTEVYYSKIRJA

Norjassa veneen kuljettajalta vaaditaan kansainvälinen huviveneenkuljettajan pätevyyskirja, jos veneen moottori on yli 25hv ja veneen kuljettaja on nuorempi kuin 31.12.1979 syntynyt. Tätä vanhemmat kuljettajat voivat ajaa yli 25hv moottorilla varustettua venettä ilman pätevyyskirjaa.

Pätevyyskirjakoulutuksia järjestetään myös etänä, esim. täällä:

turvallisestivesilla.fi


VAKUUTUKSET

Asiakas vastaa itse tarpeellisiksi katsomistaan henkilö-kohtaisista vakuutuksista.

SAAPUMINEN JA LÄHTEMINEN

Majoitustiloihin saapuminen (Norjan aikaa) aikaisintaan klo 15.00 ja poislähtö viimeistään klo 10.00. Samat ajat koskevat myös veneiden käyttöönottoa ja luovutusta.


VARAUKSEN MAKSAMINEN

Nordic Fishing tekee asiakkaan varauksen Sjøtun Bryggen varausohjelmaan. Varaussopimus/lasku tulee Sjøtun Bryggeltä Nordic Fishingin kautta sähköpostilla asiakkaalle. Laskut maksetaan suoraan Sjøtun Bryggen tilille Norjaan.

Varausmaksu on suuruudeltaan 30% varauksen kokonaissummasta ja se on maksettava 7vrk kuluessa laskun saapumisesta asiakkaalle. Seuraava 30% erä on maksettava 2kk varauksen teosta. Varauksen loppumaksu 40% kokonaissummasta, on maksettava viimeistään neljä viikkoa (28vrk) ennen varauksen alkamista. Samaa laskua käytetään jokaiseen maksuun. Laskussa on eräpäivät jokaiselle maksulle.

Tarkemmat tiedot selviävät laskusta.


VARAUKSEN PERUUTUS

Heti laskun saapumisen jälkeen tapahtuvista peruutuksista veloitetaan 10% kokonaissummasta perutusmaksuna. 

30vrk ennen varauksen alkamista tapahtuvista peruutuksista veloitetaan 25% kokonaissummasta.

22vrk ennen varauksen alkamista tapahtuvista peruutuksista veloitetaan 50% kokonaissummasta. Tämän jälkeen tapahtuvista peruutuksista veloitetaan 90%.

Muissa peruutustapauksissa asiakkaalta veloitetaan 62€ (euroa) peruutusmaksuna.


VARAUSMUUTOKSET

Toisesta varausmuutoksesta alkaen veloitamme 25€ (euroa) per muutos, ellei muutos johda lisävaraukseen.


PÄIHTEIDEN KÄYTTÖ

Päihteiden vaikutuksen alaisena veneen kuljettaminen ei ole sallittua.

Toivomme muutoinkin kohtuullista päihteiden käyttöä yleisen viihtyvyyden takaamiseksi.


TUPAKOINTI JA LEMMIKKIELÄIMET

Sjøtun Bryggen  kaikissa sisätiloissa on tupakointi kielletty. Lemmikkieläimiä Sjøtun Bryggellä ei ikävä kyllä sallita.


SJØTUN BRYGGE HINNAT - 2023

Varaukset Nordic Fishingin kautta ilman lisäkuluja!

Aikavälille 15.3-1.10 voi varata vain kalastuspaketteja (majoitus + veneet).

Vain viikkovarauksia tai pidempiä aikoja. Vaihtopäivä varausten välissä on keskiviikko. Jos pidempien varausten väliin jää lyhyempiä muutaman päivän jaksoja, myös niitä voi varata.

Kalastussesongin ulkopuolelle loka-maaliskuun puolivälille, voi varata myös pelkkää majoitusta, esim. taimenen pilkkijät, revontulipongaajat, hiihtäjät yms.


Huom! Hinnat €uroissa!

MAJOITUS

Ferienhaus talo (max. 8 hlö) - 4 hlö 286€Nok/vrk, 2000€/vko - 6 hlö 315€/vrk, 2200€/vko -  8 hlö 343€/vrk, 2400€/vko

Malangen huoneisto (max. 5 hlö) - 202€/vrk, 1410€/vko

Hekkingen huoneisto (max. 4 hlö) - 216€/vrk, 1510€/vko

 Mullega huoneisto (max. 2 hlö) - 140€/vrk, 980€/vko

Hekkingen + Mullega huoneistot (max. 6 hlö) - 273€/vrk, 1910€/vko

VENEET

Arronet 23,5feet/150hv (4 kpl) - 213€/vrk, 1490€/vko

Arronet 24,5feet/225hv (1 kpl) - 242€/vrk, 1690€/vko

Kaasbøll 19ft/60hv (1 kpl) - 129€/vrk, 900€/vko

Venevakuutus (lisätään veneen hintaan) - 90€/vene

MUUTA

Vakuusmaksu - maksettava paikan päällä käteisellä, palautetaan pois lähtiessä jos majoitustiloissa ja veneissä on kaikki kunnossa - 1000€ (euroina)

Majoituksen loppusiivous (lisätään majoitushintaan) - huoneistot 130€, mökki 250€ 

Vuodevaatteet ja pyyhkeet - sisältyy majoitushintaan

Kalastusvälineet - kela, vapa & siima (vain ennakkovarauksella) - normaali setti 11€/vrk, 75€/vko - parempi setti 22€/vrk, 150€/vko

Kelluntahaalarit (vain ennakkovarauksella) - 13€/vrk, 90€/vko

Paukkuliivit - 10€/vko

Kalastusopastus (vain ennakkovarauksella) - 400€/6 tuntia.

Tynnyrisauna - 15€/hlö, poreallas 15€/hlö, tynnyrisauna + poreallas - 25€/hlö

Kuljetus Tromsøn lentokentältä (edestakaisin) - 90€/hlö

Varausmuutokset - toisesta muutoksesta alkaen veloitamme 25€ (euroa) per muutos, ellei muutos johda lisävaraukseen


Varaukset samoin kuin mahdolliset peruutukset on tehtävä Nordic Fishingille kirjallisesti, joko sähköpostilla tai kirjeitse.